Pletykafészek - Élő

VISSZATEKINTŐ: véget ért egy nehéz szezon, BL-hellyel kozmetikázva – ez történt májusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték össze havi bontásban. Az elkövetkezőkben ezt hozzuk el számotokra, visszaemlékezvén a hátunk mögött hagyott évre. Lássuk mi történt májusban!

Hans-Joachim Watzke úgy fogalmazott az előző idény végén, hogy a 2005-ös csődközeli állapot óta ez volt a Borussia Dortmund legnehezebb szezonja, s bár helyezésben az elmúlt másfél évtizedben bőven zárt rosszabb helyen a gárda, az elvárások már egészen mások voltak, mnt mondjuk Jürgen Klopp kinevezésekor. Ami a legfontosabb: a csapatnak sikerült megkaparintania a negyedik, Bajnokok Ligája indulást érő helyet, ezt viszont csak jobb gólarányának köszönhette a csapat a Bayer Leverkusen kárára (üdvözöljük Peter Bosz kinevezését – a szerk.).

A záró fordulóban úgy lépett pályára a csapat a Hoffenheim ellen, hogy ha kikap a sinsheimiektől, csakis a Leverkusen mérkőzésétől függ, hogy indulhat-e a BL-ben, s bár Marco Reus révén az 59. percben még egyenlített a Dortmund, a Hoffenheim 3-1-re megnyerte a meccset – története legjobb bajnoki helyezését érve el ezzel, éppen úgy 55 pontot szerezve, mint a BVB. A Leverkusen viszont tette a dolgát a Hannover ellen, de a gólkülönbséget nem sikerült annyira feljavítaniuk, hogy az ötödik helyről előre lépjenek, így az Európa-ligával kellett beérniük (idén valószínűleg már most aláírnák ezt).

“A mai nap ismét rávilágított arra, hogy jelenleg nem olyan futballt játszunk, amilyet szeretnénk” – nyilatkozott a Hoffenheim elleni vereség után Julian Weigl, de Nuri Sahin sem volt éppen derűlátó. “Őszintének kell lennünk, nem érdemeltünk jobb helyezést ebben az idényben a negyediknél. Boldog vagyok, hogy végül azért sikerült valahogy a vonal fölött maradnunk.”

A szezon végeztével véget ért egy páratlan Borussiás pályafutás is: Roman Weidenfeller 453 alkalommal húzhatta magára a sárga-fekete címeres mezt, részese volt a Klopp-éra mindkét bajnoki címének és Német Kupa győzelmének is. Az utolsó hazai, Mainz elleni mérkőzés után – amelyen vereséget szenvedett a Borussia – a Sárga Fal fantasztikus búcsúval lepte meg a veterán kapust.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.