Pletykafészek - Élő

VISSZATEKINTŐ: Az U17-esek újabb bajnoki címet szereztek – ez történt júniusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték össze havi bontásban. Az elkövetkezőkben ezt hozzuk el számotokra, visszaemlékezvén a hátunk mögött hagyott évre. Lássuk mi történt júniusban!

Sorozatban ötödször a Borussia Dortmund U17-es csapata bajnoki címet szerzett, miután a döntőben 3-2-re legyőzték a Bayern München ifijátékosait Immanuel Pherai duplájával, és Youssoufa Moukoko góljával. Az ifjúságiak koordinátora, Lars Ricken “szenzációs rekordnak” nevezte a csapat teljesítményét, majd hozzátette: “Az eredmények ellenére nem válunk arrogánssá és hisszük azt, hogy mi vagyunk a győzelem záloga. Ha bármelyiket is szem elől tévesztjük, minden összedől.”

1974 óta először nyert Németország úgy mérkőzést a világbajnokságon, hogy a félidőben hátrányban volt. Marco Reus egyenlített a 48. percben, majd Toni Kroos utolsó perces szabadrúgásával (melyet Reus harcolt ki) biztosították be a győzelmet Svédország ellen. Balszerencséjére azonban a címvédőnek ez volt az egyetlen győzelme a világbajnokságon Oroszországban.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.