Pletykafészek - Élő

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Sokak számára meglepő hírt közölt a közösségi oldalán a svájci válogatott és a Borussia Dortmund kapusa, Roman Bürki, aki egyidejűleg bejelentette, hogy saját döntéséből kifolyólag lemondta a válogatottságot.

Nem volt egyszerű döntés. Még ezeknek a soroknak az írása sem volt könnyű, pedig nagyon hosszú ideig gondoltam rá. A legnagyobb megtiszteltetés volt számomra, hogy a hazám mezét viselhettem. Élveztem, és szerettem minden másodpercet a pályán tölteni a csapattal. Ahogy korábban is mondtam: nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy további mérkőzéseken is pályára lépek, amelyek mindig büszkeséggel töltenek el. Szükség esetén, természetesen ahol tudok, segítek a szakmai stábnak, amit megígértem az együttesnek is. A svájci válogatottnál eltöltött hat év és három világversenye után a klubomra, a Borussia Dortmundra szeretnék összpontosítani. Remélem, hogy a fiatal svájci kapusok megragadják a lehetőséget, hogy bizonyítsanak Vladimir Petkovic szövetségi kapitánynak, és Patrick Foletti kapusedzőnek, valamint jelentős tapasztalatokat szereznek majd a nemzeti csapatban

– írta Bürki, aki a szezonban 16 tétmeccsen játszott a Dortmund színeiben, és a jövőben is szurkolni fog a svájciaknak.

Biztosíthatom Önöket, hogy a legnagyobb szurkolója leszek a csapatnak, amikor nem játszok a svájci válogatottért.” – zárta a bejegyzését.

Bürki csapata, a Borussia Dortmund jelenleg hat pont előnnyel vezeti a Bundesligát a második helyen álló Bayern München előtt.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.