Balerdi lehet a Borussia védelmének jövőbeli oszlopa

Szerző: | 2019. jan. 14. | Klubhírek, Szerződések

A Borussia Dortmund 15 millió eurót fizetett a Boca Juniorsnak a 19 éves hátvédért, aki hétfőn esett át a kötelező orvosi vizsgálatokon Dortmundban, délután pedig már a csapattal edzett, ám bemutatkozására még várni kell néhány hetet.

Jó néhány napja lehetett már olvasni arról, hogy a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat a Boca Juniors vezetőségével Leonardo Balerdi átigazolásának ügyében, hétfőn pedig pont került a találgatások végére: az argentin középső védő a BVB-hez szerződött. Balerdi négy és fél éves szerződést kötött a Borussiával, ahol a 18-as számot örökölte meg, délután pedig már csatlakozott is az első csapat edzéséhez.

A hírek szerint Hans-Joachim Watzkéék már korábban kinézték maguknak az argentin tehetséget, ám csak nyárra tervezték leigazolását, ugyanakkor Manuel Akanji sérülése miatt azonnal szüksége volt a csapatnak egy hátvédre. A korábbi hírekkel ellentétben szerencsére kiderült, hogy Akanjinak nem olyan súlyos a sérülése, hogy kés alá kelljen feküdnie – ebben az esetben biztosan kihagyta volna a szezon hátralevő részét -, de azért tavaszig így is nélkülöznie kell Lucien Favre-nak a svájci bekket, így Balerdi érkezését nem lehetett nyárig halogatni.

“Leonardo egy nagyon intelligens középső védő, de nem csak a védekezésből veszi ki kiválóan a részét, de a passzjátéka is kiváló. Nagyon boldogok vagyunk, hogy minket választott, biztosak vagyunk benne, hogy tehetségével a csapat erőssége lesz a jövőben”

– nyilatkozta Michael Zorc sportigazgató, utalva arra, hogy bizony nem a Borussia volt az egyedüli európai klub, aki megkörnyékezte a fiatal védőt.

Kétségtelen tény, Balerdi a jövő embere, a Boca Juniors felnőtt együttesében is mindössze ötször lépett pályára az argentin élvonalban, de olyan csapatok álltak sorban érte, mint a Barcelona, a Juventus, vagy az AS Roma, őket előzte be a Dortmund a téli transzferrel.

A sárga-fekete rajongóknak viszont még várniuk kell Balerdi bemutatkozására néhány hetet, ugyanis a fiatal játékos a szerződés aláírása után visszautazik Argentínába, hogy a nemzeti U20-as csapattal részt vegyen a dél-amerikai kontinenstornán Chilében, amelyet január 17. és február 10. között rendeznek.