Pletykafészek - Élő

Masszív ellenféllel hangolunk a hétvégén a BL következő fordulójára

Nem volt könnyű időszaka az elmúlt egy hétben a Dortmundnak, mivel a Frankfurti döntetlent egy kupavereség követte, és előretekintve se lesz sétagalopp az elkövetkező időszak, hiszen a szerdai Tottenham előtti mérkőzést egy hétvégi bajnoki előzi meg, a TSG Hoffenheim látogat a Signal Iduna Parkba.

Első a nyolcadik helyezettel szemben – ha a tabellára nézünk, ez a kellemes kép fogad minket, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy hét közben egy 120 perces mérkőzésen hajtottak a srácok, aminek végén jött csak igazán a fekete leves: az ihletett formában védő Pavlenka elütötte a Dortmundot a német kupaálomtól. A bajnoki címért való küzdelemben minimális segítséget jelenthet ugyan az, hogy ennyivel kevesebb mérkőzést kell játszania a csapatnak, de az élmények frissek, éppen ezért kemény feladat előtt áll Favre és legénysége: az a nyolcadik helyezett Hoffenheim jön, amelyik bármikor képes megtréfálni a nagyobb csapatokat, Nagelsmann legénységében óriási a potenciál.

A Dortmund legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, és csak egyszer kapott ki legutóbbi 12 fellépésén, de az ellenfél is csak egyszer szenvedett vereséget a legutóbbi 13 meccsnap során. Hazai közegben viszont félelmetes mutatókkal bír a Dortmund: a lehetséges 30 pontból 28-at begyűjtött, csupán egy döntetlen rondít bele a mérlegbe, és ezzel beállították a 2015/16-ban elért teljesítményüket is 10 mérkőzéses lebontásban. A Hoffenheim idegenben nem veszített egy találkozót sem az elmúlt hét bajnokiján, és csak egy mérkőzésre vannak a klubrekordjuktól ebben a tekintetben.

A sajtótájékoztatón Michael Zorc fogadta a megjelent munkatársakat, mivel Lucien Favre betegség miatt kényszerpihenőre került, ki is hagyta az utolsó edzést ezáltal. Ami viszont jó hír, hogy a kupából hiányzó két kapus, Roman Bürki és Marwin Hitz egyaránt részt vett az edzésen, és Zorc szerint “nagy remény van arra, hogy mindketten bevethetők lesznek”, valamint a lábsérüléssel bajlódó Lukasz Piszczek is játékra kész lesz várhatóan. Marcel Schmelzer és Jadon Sancho szintén kikecmergett megfázásából, bár nyomot hagyott rajtuk a betegség. Zorc felvázolta, hogy “mindketten kissé gyengének tűnnek, és elválik még, hogy helyet kaphatnak-e a kezdő tizenegyben”.

Favre jelenléte is kérdéses még, hogy a mérkőzésen irányíthatja-e a csapatot, állapotának javulásától függ, hogy helyet foglalhat-e a kispadon. Zorc egy izgalmas mérkőzésre számít abból kiindulva, hogy a két csapat közti különbség az elmúlt találkozókon rendre kevés volt. Afelől is reménységét fejezte ki, hogy a szurkolók a lehető legnagyobb támogatással buzdítják majd a csapatot, hozzátéve, hogy egy ilyen peridóusban, ahol egy-két játékos nem elérhető, elengedhetetlen a drukkerek biztatása, különösen egy olyan csapat ellen, amelyik nagyon kemény munkával és megfelelő erővel törnek előre a támadásoknál.

Marco Reus ugyan nem lesz bevethető ezen a mérkőzésen, de a Dortmund reméli, hogy a 12. játékosként aposztrofált közönség kiszurkolja a tizedik hazai győzelmet ebben a szezonban a mai találkozón, és mi magunk is ebben reménykedünk. Hangolódjunk győzelemmel a BL-re, feledtessük a kupafiaskót, Heja BVB!

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …