Pletykafészek - Élő

Parádés kezdet, majd elfogyó lendület jellemezte a Hoffenheim elleni találkozót

Minden várakozást felülmúlóan indult a Hoffenheim elleni mérkőzés, majd rémálomba csapott át az utolsó negyedórára. A Hoffenheim hamvaiból támadt fel, és kihasználta az elfáradó és visszahúzódó BVB botladozását.

A szerdai kupamérkkőzés sokat vett ki a Dortmundból, hiszen 120 perc játék után egy büntetőpárbajban maradtak alul a Werder Brémával szemben. Az áprilisi időjárásra hajazó körülmények azonban (napsütés, nagy esőzés és erős szél dukált) felpörgették a Dortmundot, akiknek a befejezéssel még adódtak gondjaik, de egyre szorult a hurok, a 20. percben például Philipp közel állt ahhoz, hogy húsz méterről gólt jegyezzen.

A 11. percben érdekes jelenetnek lehettünk szemtanúi, Posch rúgta Sanchóra a labdát, ami viszont a saját hálójukban kötött ki. A videóbíró Fritz azonban érvénytelenítette a találatot, mivel Mario Götzét lesen érték a találat pillanatában.

Sancho azonban nem törődött bele sorsába, és nagyon aktív játékkal tört előre, majd maga törte meg a gólcsendet is: a 32. percben Piszczekkel összejátszva tört be az ellenfél tizenhatosára, és ezúttal szabályosan, önszántából fejezte be az akciót.

Az első félidőben azonban nem állt meg a csapat, egy remek kontrával rögtön kettőre duzzasztották az előnyt: Hakimi fékezte meg a Hoffenheim támadását a büntetőterületüknél, majd Guerreirón és Sanchón át Witselig vezetett az út, aki visszatette a fiatal angolnak a balszélre a labdát. Sancho lövését még védeni tudta Baumann, de a kipattanóra Mario Götze érkezett, aki higgadtan fejezte be a támadást a 43. percben.

A második játékrészben a Hoffenheim fokozta a nyomást, és számos támadással vágott vissza, de sem Schulz (52.), sem Joelinton (56.), sem Belfodil (61.), sem pedig Geiger (69.) nem járt szerencsével – vagy elvétették kevéssel, vagy a visszatérő Bürki mutatott be remek védéseket. A dortmundi dominancia azonban kezdett elfogyni, bár Guerreiro révén sikerült tovább növelni az előnyt, ami csillapította az izgalmakat. A 72. percben érkezett a csereként beálló Alcácer támadása, majd három percre rá Sancho találkozott a kapufával lövése során.

A lendület azonban elfogyott, és Belfodil szépített, majd nyolc percre rá Schulz kozmetikázta az eredményt. Bár Alcácer még visszatámadott, végül Belfodil duplázott, ezáltal kiegyenlített a Hoffenheim. A maradék időben már mindkét védelem kihúzta kapott gól nélkül, így fájó pontvesztéssel zártuk a találkozót Lucien Favre távollétében.

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SCF | Egy pont a tarsolyban újfent, az utolsó pillanatban

Hiába küzdött a BVB, végül a pontért kellett mentenie az utolsó percben.