Pletykafészek - Élő

Gólfesztiválos Dortmund-meccsek: a mérkőzés érdekességei

Míg a Hoffenheim az első félidőben csak egyetlen egyszer lőtt kapura a 35. percben, addig a második játékrészben már 13-szor vették célba a Dortmund kapuját. A mérkőzés érdekességei következnek.

Gólfesztivál: Csupán a legelső Bundesliga-kiírásban, 1963/64-ben lőtt több gólt 21 mérkőzés után a Dortmund (58), mint az idei szezonban (54). Mind a 11 mérkőzésén legalább két gólt jegyzett a csapat, és hét esetben ez a szám legalább háromra ugrik fel.

A legfiatalabb: Jadon Sancho nyolc bajnoki gólnál tart, melyből hetet idén szerzett. A 18 éves és 321 napos angol válogatott játékos ezzel a legfiatalabb játékossá vált a bajnokságban, aki el tudta érni a nyolc Bundesliga-gólt. Ezen felül 13 asszisztot is jegyzett, ami szintén rekord a ligában. Összességében Jadon 20 gólban volt érintett (7 gól, 13 assziszt), aminél csak Marco Reus és Sebastian Haller eredményesebb eddig.

Mérföldkő: Mario Götze 50. gólját jegyezte a Bundesligában. Idei három találata mind hazai pályán született.

Továbbra is toprekord: Ugyan még mindig csak kétszer vesztett pontot a Bundesligában otthon a Borussia, továbbra is második legjobb örök-rekordjánál tart a Bundesligában 21 mérkőzést követően.

Előkészítő: Lukasz Piszczek első gól előtti asszisztja a hatodik volt neki a szezonban, ami eggyel több, mint tavaly az egész szezont figyelembe véve – csupán 2012-13-ban volt eredményesebb, akkor 10 gólpasszig jutott.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.