Három góllal büntette a Tottenham a megtorpanó Dortmundot

Szerző: | 2019. feb. 14. | Összefoglalók

Nagy pofonba szaladt bele a Dortmund a Tottenham ellen, amely együttes a Wembley stadionban három találattal torolta meg vendégei hibáit. Láttunk már csodákat, de kevés remény maradt ezzel a folytatásra.

A Sárga-Feketék remekül koncentrával, taktikusan kezdtek az első félidőben, mikor az ellenfelüknél járt a labda, kevés levegőhöz hagyták jutni a londoniakat. Csak Moura hetedik perces kísérlete, valamint Son próbálkozása jelentett veszélyt, amit Bürki védett a 36. percben járva.

A Dortmund sokkal inkább uralma alatt tartotta a mérkőzést, a 15. percben Götze és Pulisic kényszerítette Foythot hibára, de az amerikai lövését hárítani tudta Lloris. A 35. percben a francia hálóőr már Delaney-val nézhetett farkasszemet, majd a félidő vége előtt Sancho beadásából érkező Zagadou-fejest is védte.

A közel ötezer fős utazóközönség elégedett lehetett az első játékrészben látottakkal, azonban a második félidőből csupán hetven másodperc telt el, és Son talpra ugrasztotta a Wembley-t: Vertonghen beadásáról Zagadou éppen lemaradt, ám a koreai játékos védhetetlen lövést eresztett levegőből a hálóba. A Tottenham felpörgött, erő és dinamika költözött játékukba, mellyel a Dortmund már nem tudta tartani a lépést, és a 83. percben előbb Vertonghen duplázta meg az előnyt, végül a csereként beállt Llorente biztosította be a végeredményt.

A folytatásra március 5-én kerül sor, az biztos, hogy a Dortmundnak kőkemény feladata lesz, ha tovább szeretne jutni a párharcból.

A mérkőzés összefoglalója: