Pletykafészek - Élő

Ötödik legnagyobb tapasztalattal rendelkezik a Dortmund

Érdekes tényre hívta fel a figyelmet a tekintélyes nemzetközi futballpiaccal foglalkozó Transfermarkt. A portál statisztikája szerint a Borussia Dortmund 25 fős kerete az ötödik legnagyobb Bundesliga tapasztalattal rendelkező csapat a mezőnyben.

A kimutatás szerint Németország nyolcadik legnagyobb városában, Dortmundban összesen 2 215 első osztályú mérkőzés szerepel összesen: ez azt jelenti, hogy az 1909. december 19-én alapított klub az ötödik helyen áll az egész – 18 csapatos mezőnyt tekintve, valamint az átlagot figyelembe véve a dortmundi labdarúgókra egyenként lebontva 88,60 Bundesligában lejátszott összecsapás tartozik, amely az élen álló Bayern Münchenhez képest (143,80 mérkőzés / játékos) elmaradást mutat. Alig lemaradva a Dortmund mögött a Dárdai Pál irányította Hertha BSC van, amely 2 200 élvonalbeli találkozóval rendelkezik.

A Dortmund keretéből egyedül Marcel Schmelzer mondhatja el magáról, hogy több mint 10 éve a csapatot erősíti, nála csak kevesebb ideje – kilenc éve a sárga-feketék játékosa, Lukasz Piszczek, valamint Marco Reus, aki idén nyáron tölti a 7. évét a BVB színeiben.

“Nem itt születtem, de annyira megszerettem a klubot és a szurkolókat az évek alatt, hogy most már vérbeli dortmundinak érzem magam. Sohasem gondoltam arra, hogy elvágyódnék. Dortmundban szeretném befejezni majd a pályafutásomat, várom már, hogy sok emlékezetes pillanatot éljek át a Dortmund színeiben.” – mondta korábban Piszczek a bvb.de-nek.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

HIVATALOS: Thorgan Hazard a Dortmundhoz igazolt!

A Borussia Dortmund hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Mönchengladbach középpályását, Thorgan Hazardot, aki 2024 nyaráig írt alá.