Pletykafészek - Élő

Pontosztozkodással zárult a tabella két végén álló csapat csörtéje

Első az utolsóval találkozott, de különbséget ez nem jelentett gólok tekintetében: a Nürnberg otthonában újfent botlottunk, a 0-0-ás döntetlennel három pontra apadt az előnyünk az üldöző Bayern Münchennel szemben.

Hiába az első félidei dominancia, gólokra nem sikerült váltani az előnyt: nem kevesebb, mint 82%-os birtoklással zártuk az első félidőt (és a végén is 71% állt a Dortmund neve mellett), de találat úgy sem született, hogy effektíve az egész játék egy térfélen zajlott, megkönnyítve ezzel a pályamunkások félidei dolgát. Az első félidőben ennek ellenére a Nürnbergé volt az első komolyabb helyzet, a 28. percben egy szögletnél szállt el Behrens fejese a kapu fölött.

A Dortmund a 34. percben került a tűz közelébe, amikor Götze duplán tette próbára Matheniát, majd egy perccel később újra próbálkozhatott, újfent sikertelenül. A félidő vége előtt Witsel kísérletét mentette Behrens szögletre, majd Götze fejesét a kapus fogni tudta.

A folytatás hasonlóképp nézett ki, de a Dortmund kevésszer került a gól közelébe. Az 53. percben Sancho juttatta tovább a labdát az őrizetlen Götzéhez, de Mathenia szögletre tudta menteni a kísérletet. Összességében a BVB játéka ötlettelen maradt, hiányoztak a gyors váltások és passzok, amivel a nürnbergi védelem mögé kerülhettek volna. Alcácer 60 perc után váltotta Philippet, de a spanyol játékos nem került gólszerző helyzetbe, a 86. percben volt lehetősége kapura lőni, de centiméterekkel elvétette. A legfájóbb végül Bruun Larsen gólja volt a 87. percben, melyet les miatt érvénytelenítettek, így gól nélkül ért véget a találkozó.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …