Pletykafészek - Élő

A listavezető csap össze az elmúlt fordulók legjobb formájában lévő csapatával

A Borussia Dortmund azt a Bayer Leverkusent fogadja, amelynek vezetőedzője az általunk már megismert Peter Bosz lett. A korábbi bajnoki csörték halványan a Dortmund felé billennek, harminc BVB győzelem áll a leverkuseni 27-tel szemben.

A téli szünet óta remek formát mutat a Leverkusen, a legutóbbi négy mérkőzését egyaránt megnyerte Bosz csapata, míg Favre csapata megtorpant, és döntetlenek sorát halmozza fel. A Signal Iduna Parkban még mindig erődítménynek számító csapat legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, és 11 mérkőzés óta veretlen hazai közegben – legutóbb 2018. május ötödikén hagyta el vesztesen saját közönsége előtt a pályát a BVB, akkor a Mainz erősebbnek bizonyult (2-1).

Peter Bosszal a ‘Kusen fedélzetén először csap össze a két együttes, ám a Dortmund legutóbbi négy találkozójukból 10 pontot szerzett a gyógyszergyáriak ellen, és tizenöt gólt jegyzett, hazai pályán pedig a legutóbbi három győzelmükkor 13-2-es kombinált eredményt értek el. A Bundesliga történetében a Leverkusen csak a Bayernnel játszott többször, és veszített el mérkőzést (80 meccs, 47 vereség), mint a Dortmunddal szemben (79-30). Ha a Dortmund megszerezte a vezetést hazai pályán, úgy garancia volt a sikerre, hiszen soha nem veszített így találkozót ellenük.

A döcögő forma ellenére a Dortmundé a legtöbb győzelem (15), és a legkevesebb vereség mutatója is (1). 54 találatukkal listavezetők, 23 kapott góljuk a harmadik helyre elég a bajnokság csapatai közt, és legutóbbi 27 meccséből egyet sem vesztett el, ha megszerezték a vezetést. A B04 csupán egyszer nem tudta bevenni az ellenfél kapuját legutóbbi 11 mérkőzésén, és csupán két olyan csapat van, amelyik többször szerezte meg a vezetést náluk.

Gólokra tehát számíthatunk, és számíthat Christian Dingert is. A 38 éves játékvezető 117. alkalommal dirigál a Bundesligában, és kilencedik alkalommal érintett ebből a Borussia. Tobias Christ és Timo Gerach segíti a munkáját a partvonalak mellől, a negyedik játékvezető tisztségét pedig Guido Kleve tölti be. Dingert 2002 óta tartozik a DFB bírói kötelékébe, legelső élvonalbeli találkozójára 2010-ben került sor, az FC Köln – St. Pauli mérkőzését vezette. A Dortmundnak legutóbb 2018 januárjában fújt, akkor 1-1-es döntetlen született Berlinben. A jelenlegi felállás sem ismeretlen számára, 2017. március 4-én a Dortmund-Leverkusen találkozójáról szép emlékeket őrizhetünk, ő mozgalmasat: akkor 6-2-re nyert a Sárga-Fekete legénység.

Ma este 18 órától sor kerül a találkozóra, reméljük hasonló izgalmakkal lesz teli, mint két évvel ezelőtt.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …