Pletykafészek - Élő

Megtört a rossz széria, öt gólos meccsen múltuk felül a Leverkusent

Végre megtört a rossz széria, és ezúttal győzelemmel zárt a Borussia: a gyenge játék ellenére jöttek a gólok, és bár a Leverkusen rá tudott ijeszteni a Dortmundra, az egyenlítést már megúszta a Sárga-Fekete együttes.

A vendégek bátran kezdték a játékot, és a hazaiakat a félpályán túlra visszaszorították. A Bayer nagyban birtokolta a labdát (80% a nyitó percekben, de még a 20. perc után is 68% állt a nevük mellett),  és a lövések is nekik kedveztek (20 perc után 3-1 volt az arány), és két legjobb helyzetük közül az egyik Benderhez volt köthető, akinek 16 méterről eleresztett lövése szögletre lett mentve a 20. percben, majd Havertz próbálkozhatott 3 perccel később.

A BVB azonban nem kívánt végig beszorítva játszani, és a 28. percben Sancho próbára tette Hradeckyt, majd Weigl csapott össze Tah-val veszélyes pozícióból. Az ebből következő szögletet Sancho tekerte be középre, majd az ott álló Zagadou idei első bajnoki gólját megszerezve juttatta előnyhöz a Borussiát, ellőve a labdát a kapus mellett a 30. percben.

A nyitó gól örömét azonban nem sokáig ízlelgethettük, mivel Volland hét perccel később előtte Bürki kapujára, aki – mivel nem látta az előtte álló tömegtől időben – későn ért oda. Egy perccel később azonban újra fordult a kocka, Diallo bal oldali beívelése tökéletesen érkezett Sancho lábára, aki megszökött az őt őrző Jedvajtól. A 2-1-es vezetés életre keltette a stadiont, a Dortmund elkezdett jobban játszani, a félidő végén már a Dortmund neve mellett állt több kapuralövés (7-6), holott a Bayer még mindig magasabban birtokolta a labdát (70-30), és a passzpontossága is acélosabbnak bizonyult (89-76).

A Leverkusen tovább hajtott az egyenlítésnél, de a Dortmund védelme összeállt a második félidőre, sőt, tovább tudták növelni az előnyt Götze révén, aki a sarkot lőtte ki a Jedvajon megpattanó Hakimi-lövés után. Alcácer ráadásul tovább növelhette volna az előnyt, mert bár betalált, les miatt azonban érvénytelenítették a találatát. Bürki sem tétlenkedett a mi oldalunkon, előbb a 64. percben Volland kísérleténél, majd a 72. percben Alariónál mutatott be bravúros védést. A svájci hálóőr azonban tehetetlen volt Tah fejesénél, mely Brandt szabadrúgásából született meg a 75. percben, csökkentve ezzel az előnyt 3-2-re.

A csereként beállt Bruun Larsen előtt esély nyílt rá, hogy bebiztosítsa a győzelmet, ám a győztes gól Mario Götzéé lett, és ezzel pont került a negatív sorozatra, melybe a Dortmund került.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …