Marco Reus is a csapattal utazott az Augsburg elleni találkozóra

Szerző: | 2019. Már. 01. | Beharangozó

Péntek este 20:30-ig kell várnunk, hogy kiderüljön, Marco Reus újra pályára lép-e. Az edző és a kapitány egyaránt kérdőjellel kezeli a játékot – nem tudni, hogy játszik-e, és ha igen, az is kérdéses, hogy kezdőként, vagy csereként csatlakozik a játék körforgásába.

Ami viszont biztos, hogy a Dortmund győzelemért utazik Bajorországba, hiszen minden győzelem óriási lépést jelent a bajnoki címért vívott küzdelemben. “Fontos küzdelem vár ránk újra, nem lesz könnyű feladatunk. A Leverkusen is jól játszott, és az Augsburg ellen is hasonlóra számítunk.” – mondta Lucien Favre, aki reméli, a múlt heti győzelem megerősítette az önbizalmát a játékosoknak, és visszavezeti őket arra az útra, ami az őszi szezonban jellemezte a csapat játékát. A dán válogatott Thomas Delaney óvatosabban fogalmazott: “Minden szezonnak vannak hullámvölgyei, egy csapat sem képes ugyanazon a szinten teljesíteni augusztustól májusig”.

Az Augsburg trénere visszaemlékezett az előző találkozóra: “Többféle forgatókönyve kell készüljünk, hiszen a Dortmund brilliánsan játszott ellenünk”. Ősszel 4-3 lett a párharc vége, és az egyik leglátványosabb mérkőzést produkálták, mely során Paco Alcácer utolsó utáni szabadrúgása tette fel a pontot az i-re.

De mit mondanak a statisztikák? A Dortmund már nyolc mérkőzés óta veretlen az Augsburg ellen, hét bajnoki mellett egy kupamérkőzésen nem hagyta el leszegett fejjel a pályát a vesztfáliai alakulat, ezek során öt győzelem és három döntetlen született – kibővítve a számokat pedig a legutóbbi tizenöt mérkőzést kell figyelembe vegyük, ha vesztes találkozót keresünk, ami itt hét százalékot jelent, és ez topligás ellenféllel szemben a legimpozánsabb mutató.

Gólok tekintetében csak a Bayern vette be többször az Augsburg kapuját, 38 találatuk eggyel több a Dortmundénál. Hazai pályán fogadva az ellenfelet, az Augsburg mindössze három pontot szerzett a Dortmund ellen saját pályáján a 21-ből, és mindössze 33 percig voltak előnyben ellenük a lehetséges 630-ból. Formáját tekintve ráadásul nem találja a fonalat az Augsburg, legutóbbi 14 bajnokijából összesen egyet nyert meg, a legutóbbi három, és az azt megelőző hétből hat vereséggel zárult. Kapott gól nélkül mindössze két mérkőzést zártak, és már most 45 kapott gólnál járnak, míg tavaly ilyenkor 29-en állt a mutatójuk.

A BVB ezzel szemben a legtöbb gólt lőtte (57), és náluk csak a Lipcse kapott kevesebbet (25 a 20-szal szemben). Idegenben csupán egy vesztes mérkőzése van a csapatnak a bajnokságban, december 18-án a Düsseldorf tréfálta meg a Favre-legénységet, és csak két csapat tud több idegenbeli győzelmet felmutatni (a Dortmund hatszor hozta el a három pontot idegenből).

A mérkőzést Tobias Stieler fogja vezetni, a hamburgi sípmester munkáját Matthias Jöllenbeck és Christian Gittelmann segíti, míg a negyedik játékvezető Pascal Müller lesz. A videóbíró kezeléséért Sascha Stegemann és Dr. Martin Thomsen felel. Stieler 101 bajnokit vezetett idáig, ebből tizenháromszor volt Dortmund-meccsben érintett, melyeken nyolc győzelem, három döntetlen és két vereség született.

20:30-kor indul hát útjára a labda, a cél nem is lehet más, mint a győzelem.

Várható kezdőcsapatok: