Kobel volt a kulcsembere a brusztolós találkozónak – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2019. Már. 02. | Klubhírek

Eső vize mosta Bajorország földjét, és elmosta a Dortmund előnyét is, miután az Augsburg kemény mérkőzésen felülmúlta a listavezetőt. A mérkőzés során 127,3 km-t futott a hazai együttes, és ekkora távot a bajnokságban még sosem teljesített az Auugsburg korábban. Kapusuk, Gregor Kobel nagy munkával járult hozzá a sikerhez, hiszen a Dortmund kilenc lövéséből nyolcat is hárított – ez meg is látszott, hiszen a Dortmund 68%-ban birtokolta a labdát, 90%-os pontossággal passzolt, és 18-at lőtt a kilenccel szemben, mégis egyetlen gólig jutott. A mérkőzés érdekességei következnek.

Mélyrepülés vége: Paco Alcácer 2019-ben először vette be a hálót, és 11. alkalommal lőtt csereként gólt, tovább bővítve a rekordot, és véget vetve a 390 perce tartó ínségnek.

Remek forma: Mario Götze megszerezte ötödik asszisztját is. Csupán a Bayern mezében tudta ezt túlszárnyalni, a 2013/14-es szezonban 11 találatot készített elő.

Példamutató: Marco Reus szerelt a leghatékonyabban a pályán, cseréjéig 77%-os hatékonysággal nyerte párharcait.

Évkezdet: Ebben a naptári évben Jakob Bruun Larsen először kezdett mérkőzésen. A legutóbbi alkalom, mikor kezdőként lépett pályára november közepén volt a 16. játéknapon, melynek során a Düsseldorffal játszottunk, melyet szintén 2-1-re veszítettünk el.

Egy sorozat vége: A Borussia Dortmund nyolc mérkőzés alatt először veszített idegenben az Augsburg otthonában.