Odaajándékoztuk a gólokat – a mérkőzés reakciói

Szerző: | 2019. Már. 02. | Interjúk, Sajtószoba

Mind a tréner, mind a játékosok arra reflektáltak az Augsburg elleni 2-1-es vereség után, hogy számos egyéni hibából juttatták gólhelyzethez az Augsburgot, mely csapat kétszer is eredményes volt Csi Dongvon révén. Lucien Favre csalódottan állapította meg, hogy “az ellenfélnek effektíve nem voltak helyzetei, mégis mi maradtunk alul”. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Nyerhettünk volna. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem tudtuk kihasználni. Az ellenfélnek effektíve nem voltak helyzetei, mégis mi maradtunk alul 2-1-re. Minden hibánk gólhoz vezetett, ez szégyen. Mi mindig nyerni akarunk, erre teljesen szükségtelenül veszítettük el a meccset: nézzék meg, hibát vétettünk, rögtön 1-0 lett az állás. De még ezután is meg kellett volna őrizzük a hidegvérünk, és kerülni a további hibákat.”

Marco Reus: “Elképesztően idegesítő vereséget szenvedtünk. Odaajándékoztuk őket az egyéni hibáknak köszönhetően, ami miatt sokkal nehezebb lett a dolgunk – 2-0-ás hátrányból pokoli nehéz mit kezdeni. Volt három vagy négy remek lehetőségünk, de ezt követően egyéni hibákat vétettünk, és fel tudott állni a védelmük. Csak magunkat vádolhatjuk, mivel nem adhatjuk el a labdát ennyire egyszerűen, és hívhatjuk meg az Augsburg játékosait hogy lőjenek gólt. Ha ennyit birtoklod a labdát, ki kell alakítani a megfelelő teret a játékhoz. Tudtuk, hogy az Augsburg őrzi a területeket, és rengeteget mozogtak, de elég lehetőségünk volt arra, hogy lőjünk gólt. Nem engedhetünk meg még egyszer ekkora hibákat magunknak, másképp a vesztes oldalon fejezzük be a találkozót.”

Roman Bürki: “Csalódott vagyok amiatt, ahogyan kaptuk a két gólunkat, teljesen szükségtelen volt. Másik oldalról nézve el kell ismerni Kobel teljesítményét, bemutatott néhány kiváló védést. Jelenleg olyan gólokat is bekapunk, melyeket egyszerű lenne kivédeni, de valami okból kifolyólag erre most nem vagyunk képesek.”

Matthias Sammer: “Egy döntetlent megérdemeltünk volna. Fejben dőlt el a találkozó, inkább fejben, mint fizikálisan. Muszáj elérni 90-95%-ot, a 60-70%-os teljesítmény egyszerűen nem elég.”