Készek vagyunk lehetővé tenni a lehetetlent!

Szerző: | 2019. Már. 05. | Beharangozó

Nehéz visszavágóra készül a Borussia Dortmuund, hiszen a Tottenham elleni első találkozón 3-0-ra maradt alul a csapat a londoniakkal szemben. A Tottenham tudja, hogy ez az eredmény nem garancia, a Dortmund pedig saját rekordját kell, hogy megugorja, ha fordítani szeretne a párharcon.

A londoniaknak nem kell sokat visszatekintenie az időben, ha a nagy előny elherdálásának gondolatától aggódnak: 2013-ban az Internazionale ellen hasonlóan jól kezdtek az első körben, ám az Inter kiharcolta a hosszabbítást, végül tovább is jutott a milánói együttes idegenben lőtt több góllal. A Dortmund számára nem ismeretlen a hátrányból felállás, legutóbb a Benfica ellen fordítottak, az 1-0-ás vereséget követően ugyanis 4-0-ra nyerték a visszavágót, de a legnagyobb hátrány, amit ledolgoztak, 2-0 volt az 1999/2000-es szezonban a Rangers ellen, ott büntetőkkel múlták felül az ellenfelet. Ha a továbbjutás nem is sikerült, de hatalmasat küzdött a Real Madrid ellen is a Sárga-Fekete legénység, a 2013/14-es szezonban 3-0-ás hátrányból hamar ledolgoztak kettőt Klopp fiai, ám az utolsó, egyenlítő találat több játékos lábában is benne maradt.

A képlet egyszerű: 3-0-ával hosszabbítás, 4-0-val győzelem, 4-1-gyel viszont már kiesés következik. Ha a Tottenham gólt szerez, arra már néggyel több góllal kell válaszolni, így a védelem stabilitása és a támadószekció hatékonysága ma különösen fontos lesz. A Spurs alig veszített ekkora előnyből, így kényelmesen várhatják a mai találkozót, de Németország ellen nem mindig szerencsések: legnagyobb európai vereségüket a Kölntől szenvedték el, 1995-ben az Intertotó Kupában 8-0-ás végeredmény állt a kijelzőn.

Lucien Favre a sajtótájékoztatón elmondta, tudja, hogy nehéz dolga lesz a csapatnak, de sejtelmes mosollyal annyit mondott, hogy sose lehet tudni, mi fog történni. Marco Reus hozzátette, ebben a stadionban nem egy alkalommal írtak már csodát, és kellő hittel, magabiztossággal képesek lehetnek megoldani a lehetetlent is. Hangsúlyozta továbbá a védelem stabilitását, és a helyzetek kritikus kihasználását is, mint kulcsát az egész mérkőzésnek, majd hozzátette: készen állnak arra is, hogy 120 percet intenzív tempóban játsszanak, ha szükséges.

Reméljük, ez nem lesz szükséges, és valóban csodát láthatunk – cél a legjobb 8 közé jutás, mindent bele!

Várható kezdőcsapatok: