Pletykafészek - Élő

A századik Stuttgart elleni mérkőzés következik

A Borussia Dortmund és a VfB Stuttgart közös történelme régi időkre nyúlik vissza, szombat délután pedig szép jubileumot ünnepelnek a felek. Hogy végül ennek ki örül majd jobban, hamarosan kiderül.

Tíz mérkőzése maradt a szezonból Lucien Favre csapatának, már nem nyomja teherként a vállakat a Bajnokok Ligája szereplés, nincs kupa és eltűnt a Bayernnel szemben sokáig fennálló, olykor tetemesnek is mondható pontelőny. A Stuttgart ellen kis túlzással új szezont kell kezdenie a megtépázott fekete-sárga seregnek, de ha sikerül ezt a tíz mérkőzést a legjobb tudásuk szerint teljesíteni, akkor még korai lenne lemondani a salátástál elhódításáról.

A Borussia mindössze egyetlen mérkőzést veszített el a svábok ellen a legutóbbi tizenöt találkozás alkalmával, azt is idegenben a tavalyi szezonban, összességében pedig a legutóbbi tíz találkozóból nyolcat is meg tudott nyerni a BVB. Ezzel együtt nem bízhatja el magát a gárda, ugyanis a Stuttgart remek formába lendült az elmúlt hetekben, legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett, múlt vasárnap pedig valósággal kiütötte a Hannovert hazai pályán.

Ami szintén bizakodásra adhat okot, hogy a Dortmund legutóbb 2018. május 5-én szenvedett vereséget saját közönsége előtt a Bundesligában, idén még senki nem tudta bevenni a Signal Iduna Parkot, igaz, ponttal már két gárda is távozott, a Hertha és a Hoffenheim is ikszelni tudott a Borussiával a Ruhr-vidéken. A Stuttgart idegenbeli mérlege meglehetősen gyászos képet fest, legutóbbi hat idegenbeli bajnokijukból ötöt is elveszítettek egy döntetlen mellett, utoljára a Nürnberget sikerült legyőzniük vendégként még novemberben.

Lucien Favre biztosan nem számíthat sérülés miatt továbbra sem Lukasz Piszczekre, de Maximilian Philipp játékára sincs esély szombat délután. A csapatok közeli múltja egyébként sok gólt ígér, az utolsó tíz Dortmund-Stuttgart ütközeten 42 gólt láthatott a publikum, ami 4,2-es mérkőzésenkénti átlag – ebből ráadásul 31-et a BVB szerzett. A Dortmund legutóbbi tizenöt meccsén csupán egyetlen egyszer kapott ki a sváboktól, de hiába az utóbbi évek hatalmas dortmundi fölénye, a párharc örökmérlege még mindig a piros-fehérek javára billen, igaz, utoljára 2007. február 4-én egy Mario Gomez találattal sikerült utoljára elvinniük a három pontot a Ruhr-vidék fekete-sárga feléről.

Érdekesség, hogy a Stuttgart fennállása során mindössze egyetlen alkalommal kapott hét gólt Bundesliga-meccsen, a Bundesliga első szezonjában a BVB 7-1-re gázolta el a svábokat 1964 márciusában.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Jó széria a Gladbach ellen, létfontosságú mérkőzés előtt áll a BVB

Fináléhoz érkeztünk, a Borussia Dortmund a másik Borussiához, a Mönchengladbach-hoz utazik a szezonzáróban, azokhoz, akiket …