Pletykafészek - Élő

Fontos győzelmet arattunk a VfB Stuttgart felett hazai pályán

3-1-re győzött a Dortmund a Bundesliga 25. fordulójában, a Stuttgart nem bírta a nyomást a kései percekben. Bár a bajorok átvették a vezetést (köszönhetően a 6-0-ás kiütésüknek a Wolfsburggal szemben), Lucien Favre csapata még mindig ugyanannyi ponttal bír, mint a címvédő.

A VfB nem úgy nézett ki, mint aki bebarikádozná magát a kapu elé, sőt, arra törekedtek, hogy színt vigyenek a játékba, és megnehezítsék a Dortmund dolgát. A legnagyobb helyzet az első félidőből pont hozzájuk köthető: egy eladott labdából Zuber indulhatott meg, aki Gonzaleznek passzolt. Lövése az érkező Bürki mellett elhaladt ugyan, de kevéssel elhibázta a jobb szélső kapufát a 31. percben.

A harmadik percben Götze és Alcácer összjátéka ugyan remekül nézett ki, eredménye nem volt, és a Dortmund képtelen volt azt a nyomást ráhelyezni az ellenfélre, mint kedden a Tottenham ellen. A svábok jó munkát végeztek az ellenfél leállításában, de a hazaiak így is ki tudtak alakítani helyzeteket: a 14. percben Götze hiába brusztolt remekül, Alcácer nem tudta elérni a labdát, majd öt perccel később Reus és Witsel próbálkozott gólszerzéssel, de mindkettőt hárították. A nagy intenzitású esőzésben a BVB képes volt megnehezíteni a vendégek kapuját védő Zieler dolgát: Sancho próbált szerencsét a 37. percben, majd öt percre rá Guerreiro járt közel a gólcsend megtöréséhez. A BVB volt az első félidőben a dominánsabb (76% labdabirtoklás), de képtelenek voltak ezt gólokban érvényesíteni.

A 60. percben Sanchót rántotta le Castro és Zuber a büntetőterületen belül. A döntést megvizsgálták a VAR segítségével, ahol megállapították, hogy területen belül történt az eset, így büntetőt ítéltek. Reus állt a labda mögé, aki végül eredményesnek bizonyult, így a 62. percben jegyezték a mérkőzés első találatát. Nem sokkal később, a 69. percben Alcácer tört kapura Guerreiro labdájával, de nem tudta Zielert átejteni. A másik oldalon viszont Castro szabadrúgásából Kempf tudott fejelni, és kísérlete sikeres volt, így a 71. percben kiegyenlített a kiesés elől menekülő sváb alakulat.

A Dortmund újra keményen kezdett nyomni a vezetésért, és a 77. percben Alcácer kevés híján be is talált szabadrúgásból, ám sokáig nem bánkódhatott, mert hat perccel később már eredményes volt a spanyol. Egy hosszú Akanji-indítás megtalálta Hakimit a bal oldalon, aki Sanchohóz passzolt. Az angol ifjő megtalálta Reust, a kapitány lövését viszont blokkolták – a kipattanó labda Pulisic-hez érkezett, de mielőtt kezdeni tudott volna vele valamit, Alcácer villámgyorsan döntött, és a fölső léc alá vágta, 2-1-re módosítva az eredményt. A hosszabbításban már Pulisic döntött, Witsel és Götze remek felépítéséből beállította a végeredményt, 3-1-re győzött így a Dortmund.

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Kettőből kettő – A Liverpool fakót is legyőzte a Dortmund Amerikában

Lucien Favre mindenkinek adott játéklehetőséget, többen éltek is vele. Alcácer, Delaney és Jacob Bruun Larsen góljaival 3-2-re nyert a csapat a BL-győztes ellen.