Pletykafészek - Élő

Reus az elmúlt két szezon gólszámát összegyúrta az idei szezonra – a mérkőzés érdekességei

A Sárga-Feketék tizennyolc kísérlettel bírtak a mérkőzésen. Ron-Robert Zieler ötször védett ugyan, de így is három kapott góllal zárt. A Dortmund 3-1-es győzelme azt jelentette, hogy a kitűnő hazai sorozat tovább folytatódik. A mérkőzés érdekességei következnek.

Egy sikeres szezon: A Dortmund ebben a szezonban 57 pontnál jár, ami máris kettővel több, mint a tavalyi komplett idényben.

A hazai sorozat folytatódik: A bajnokságban Lucien Favre vezetésével továbbra is veretlen otthon a Dortmund, 11 győzelmük mellé két döntetlen párosul. Ha csak a hazai eredmény számítana, a Dortmund vezetné a tabellát 35 megszerzett egységgel.

Második hely: A győzelem ellenére a Dortmund elveszítette vezető helyét a Bayernnel szemben. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ötödik játéknap óta először nem a Sárga-Feketék állnak az élen, a szeptember vége óta tartó sorozat ezzel ért véget.

Létfontosságú gólok: 113 bajnoki góljából 47 során Marco Reus szerezte meg az 1-0-ás vezetést csapatának. Ez a gólja a 14. volt a szezonban – ami azt jelenti, hogy már most többet jegyzett, mint az elmúlt két bajnoki kiírásban együttvéve.

Éleslátás gólok terén: Reushoz hasonlóan Paco Alcácer is 14. bajnoki találatát szerezte meg tegnap. Ötször lőtt kapura, többször próbálkozott, mint bárki más a mérkőzésen.

Passzkirály: Jadon Sancho 15. alkalommal készített elő gólt a szezonban. 1992/93 óta készítenek erről statisztikát, és azóta nem volt olyan dortmundi játékos, aki 25 mérkőzés alatt ennyiszer adott gólpasszt.

Szupercsere: Christian Pulisic állította be a 3-1-es végeredményt. A Dortmund 16 gólja született eddig cseréből, ami területen vezet a csapat a többi csapattal szemben. Ez volt az első alkalom idén, hogy Pulisic érintett volt a párharc mindkét mérkőzésén egy gólban.

Kései gólok: 17 gól az utolsó 15 percben: a Dortmund ebben is listavezető!

Támadó felfogás: Paco Alcácer, Marco Reus és Mario Götze először volt egyszerre kezdő a Bundesligában idén.

Debütáns: Leonardo Balerdi először volt keretbe nevezve a Bundesligában.

Fair-play díjas első félidő: Csupán egy szabálytalanásogt követtek el az első félidőben, ami a legalacsonyabb szám a Bundesliga rekordjaiban, melyet 1992/93 óta jegyeznek.

Hatékonyság: A Stuttgart egyetlen kapura tartó lövéséből gól is született.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

46 gól: Moukoko 14 évesen rekordot döntött!

A szezonbeli, utolsó Duisburg elleni bajnokin Sebastian Geppert által irányított Borussia Dortmund U17-es csapata 6-0-ra nyert. Youssoufa Moukoko tiszteletre méltó rekordot állított fel.