Pletykafészek - Élő

A szurkolók hihetetlen lökést adtak – a mérkőzés reakciói

Axel Witsel alig találta a szavakat, mikor a közönségről nyilatkozott: “Ez volt az első alkalom a karrierem során, mikor a szurkolókat ennyire éreztem. Miután egyenlítettek, nagyon erősen éreztük a támogatásukat, egyszerűen hihetetlen volt.” A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Uraltuk a mérkőzést, 75%-os labdabirtoklással zártunk, hihetetlen ez a szám. Képesek voltunk az első félidőben kialakítani pár helyzetet. Miután megszereztük a vezetést, teljesen fölösleges hibából kaptunk be egyet mi is. A csapat azonban jól reagált, száz százalékos odaadással hajtottak a győzelemért. Nagyon fontos, és egyben megérdemelt győzelem volt ez még úgy is, hogy az ellenfelünk jól játszott, remekül szerveződtek. A Stuttgart gyakran leparkolta a buszt a kapujuk előtt, nehéz volt területeket találni, holott mindent megpróbáltunk. A Stuttgart üldözött minket, és ez adott számunkra lehetőséget a végén. Összegezve, ez egy megérdemelt győzelem volt.”

Marco Reus: “Az időjárás brutális volt ma. Uraltuk a játékot, de a Stuttgart kontrákból veszélyesnek bizonyult. Az első játékrészben megnehezítettük a magunk dolgát, mindig elfogytunk, mikor a befejezésre került volna sor. A második félidőben fokozni tudtuk úgy a tempót, hogy közben türelmesek maradtunk. A legfontosabb az volt, hogy egy percre se rendült meg a magunkba vetett hitünk, el tudtuk hinni, hogy miénk a meccs 1-1 után is, valamint azt is, hogy győzhetünk, amit ma megérdemeltünk. Trükkös volt a büntető, amíg vártam 2-3 percet is a labda mögött, ráadásul az eső minden szögből szakadt, de igazából hasonló szituáció volt az eddigiekhez, tudtam, el kell dönteni. Ez csupán egy kapuralövés, erre fókuszáltam, és örülök, hogy sikerült eredményesen végrehajtanom a tizenegyest. Miután már 2-1-re vezettünk, majd még egy találatot jegyeztünk, gondolhatják, mennyire boldogok voltunk. Újabb kemény mérkőzésen vagyunk túl, de megmutattuk: mentálisan is erősek vagyunk. Az ilyen mérkőzésekből tanulnunk kell, el kell fogadjuk, hogy az ellenfeleink tudják, miképp játszunk, és meg kell őrizzük a türelmünket.”

Axel Witsel: “Nagyon fontos volt, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, hogy pontok terén legalább azonos szinten maradjunk a Bayernnel. Az időjárás borzasztó volt, de képesek voltunk elvégezni a feladatunkat. Nehezen lehetett megmondani, a labda hogy reagál, hol köt ki, ez kifejezetten bonyolulttá tett mindent. A szurkolók hihetetlen lökést adtak. Ez volt az első alkalom a karrierem során, mikor a szurkolókat ennyire éreztem. Miután egyenlítettek, nagyon erősen éreztük a támogatásukat, egyszerűen hihetetlen volt.”

Marius Wolf: “Az akaratok csatáját játszottuk. Igazán akartuk a győzelmet, és igazán akartunk gólokat szerezni. Miután egyenlítettek, mi csak tettük tovább a dolgunkat. Tudtuk, hogy lesz még lehetőségünk, és pontosan így is történt. Nagyon akartuk a mai találkozót, és ezt úgy gondolom láthatta mindenki. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ami ezután jön. A szurkolóink támogatása abszolút szenzációs volt egész héten, és ez most sem volt másképp – mindig számíthatunk rájuk, különösen itt, Dortmundban. Egyszerűen hihetetlen, ahogy támogatnak, és ez rengeteget lök rajtunk. Természetesen meg kell szabaduljunk az egyéni hibáktól, de azt is megtanultuk, hogy akkor is menni kell tovább, ha épp visszaesést tapasztalunk. Mikor Paco betalált, láthatták, mennyire akartuk ezt, és ez így is van rendjén.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SCF | Egy pont a tarsolyban újfent, az utolsó pillanatban

Hiába küzdött a BVB, végül a pontért kellett mentenie az utolsó percben.