Pletykafészek - Élő

Kulcsjátékosok nélkül kellene nyernünk Berlinben

Alapvetően is nehéz dolga lenne a Hertha otthonában Lucien Favre csapatának dolga, hiszen soha nem könnyú az Olimpiai Stadionban nyerni, de a svájci tréner több fontos játékosára sem számíthat Dárdai Pálék ellen.

Viccesen megjegyezhetnénk, hogy azért utazott el tartalékosan a Borussia Berlinbe, hogy ezzel is kedveskedjen a meccs napján 43. születésnapját ünneplő Dárdai Pálnak, de persze ez közel sincs így. Axel Witsel először nem lesz ott ebben a szezonban a dortmundi keretben egy combsérülés miatt, de Paco Alcácer és Mario Götze sem utazott el a német fővárosba kisebb sérülés következtében. Lukasz Piszczek játékára sem számíthat szombaton kora este Favre, pedig mondanunk sem kell, mennyire fontos lenne mindhárom pontot elhozni a válogatott szünet előtt.

A Dortmund egyébként mindössze egyetlen mérkőzését veszítette el a Hertha ellen a legutóbbi tíz összecsapásból, azt éppen Berlinben a 2016/2017-es szezonban, de az előző két összecsapás egyaránt döntetlennel zárult, sőt, a két gárda legutóbbi négy mérkőzésén mindig megosztoztak a pontokon a csapatok. Ebből már nem is olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy bizony régen nyert a BVB Berlinben, a legutóbbi négy látogatás alkalmával két döntetlen és két Hertha-siker született.

Dárdai Pálék viszont elég rossz formában vannak, legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, a Mainz ellen még március első hétvégéjén. A fővárosiak ráadásul meglehetősen sok gólt kapnak legutóbbi tizenegy mérkőzésükből csak egyszer sikerült kapott gól nélkül megúszniuk – akkor mondjuk 3-0-ra gázolták el a Mönchengladbachot. A Dortmund akkor sem dőlhet hátra, ha esetleg előnybe kerül, ugyanis a Hertha hat olyan mérkőzésen is szerzett pontot, ahol hátrányba kerültek, ennél jobb statisztikát csak a Werder tud felmutatni ebben a kategóriában. A Hertha egyébként legutóbbi hét hazai mérkőzéséből egyetlen egyet veszített csak el, meg kell izzadnia tehát a Dortmundnak a sikerért.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …