Pletykafészek - Élő

A 92. percben szereztük meg először a vezetést – egyúttal a győzelmet is!

Sok nehéz pillanattal néztünk szembe a berlini elsőben. A Hertha már az elején óriási rohammal indított, és már a negyedik percben megszerezték a vezetést Kalou révén, aki Bürki hibáját tudta kihasználni – a kapusról kipattant a labda, miután sikertelen fogott rá, ezt pedig a Hertha csatára szemfülesen használta ki. De a folytatás számos izgalmat hozott még…

A Hertha gyorsan és kíméletlenül rohamozta a Dortmundot, a vendégek csak a 12. percben jutottak el támadásig, aminek végén Jarstein hárítani tudott Bruun Larsen lövésénél, két perccel később azonban Delaney saját térfelén megszerezte a labdát, áttört, és a büntetőterület környékéről lőtt, a Rekiken megpattanó lövésével pedig kiegyenlített a Dortmund. A 22. percben Bruun Larsen tört előre a Reustól kapott labdával, de most lábmunkájával hívta fel a figyelmet Jarstein, és elhárította a Dortmund vezetőnek szánt találatát.

A vendégek kezdtek belerázódni, 20.000 fős szurkolótábora támogatása mellett, ám hiába, újra a Hertháé volt a vezetés: Duda akart beadni, és Weigl – igaz, csak arcát védte – kezezett a büntetőterületen belül, amiért Welz rögtön a tizenegyespontra mutatott. Kalou ki is használta a lehetőséget, és a 35. percben már újra a Hertha vezetett 2-1-re. A szünet előtt Sancho még bepróbálkozott egy kísérlettel, amit Jarstein védett, így hiába volt a kapuralövések aránya 8:4 a Dortmund javára, mégis hátrányban hagyta el a pályát.

Szinte vissza se jöttek még a csapatok, máris egyenlő volt az állás: Pulisic lövése szögletre ment, ebből pedig Zagadou fejelt a hálóba, kiegyenlítve ezzel a 47. perccben. Újabb két lehetőség következett, előbb Sancho (49. perc), majd Pulisic (58. perc) kísérletét blokkolták az utolsó pillanatban, Jarstein és Bruun Larsen újabb felvonása az 54. percben változatlan eredménnyel zárult, végül az 59. percben Sancho minimálisat hibázva hagyta ki helyzetét, és a túloldalon Duda is kapufát talált az 57. percben.

Ebben az óriási iramban a Dortmund a győzelemért harcolt, de a 75. percben Pulisic, majd négy perccel később a Wolf helyére érkező Hakimi hibázta el a maga lehetőségét. Öt perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, hiszen Torunarigha megszerezte második sárgáját is, végül a szerencse mellénk állt: Delaney a 88. percben még kapufát lőtt, a hosszabbítás második percében azonban az addig szürkén játszó Reus hihetetlen nyugalommal szerezte meg a vezetést egy akcióból a dortmundiak számára.

A mérkőzésen több gól nem esett, azonban dráma igen: a pályán két labda volt, és míg Bürki kirúgásra készült, addig Ibisevic kezében volt a másik. A Hertha kapitánya nem igazán mérlegelt, izomból eldobott labdájával Bürkit dobta fejen, és a kialakult csetepatéban a bíró visszanézte az esetet, majd habozás nélkül leküldte a játékost a pályáról. Ez a mementó belerondított a játékba, de a végső eredmény szerencsére: GYŐZELEM!

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …