Pletykafészek - Élő

Ötödjére győztünk hátrányból az idei szezonban – a mérkőzés érdekességei

Marco Reus szerezte meg a győztes gólt a mérkőzés utolsó kísérletéből, a Dortmund szezonrekordot jelentő 25 kísérlettel élt a találkozón. A túloldalon Salomon Kalou duplázott, csakúgy, mint a párharc első felvonásában. Delaney szerencsés volt, hogy láthatta megpattanó lövését a kapuba hullani – ez volt második találata a Dortmund színeiben, és mindkettőt idegenben szerezte. Dan-Axel Zagadou harmadik bajnoki találatát szerezte, de ez volt az első fejes találata. A mérkőzés érdekességei következnek.

Újra a pályán: A Dortmund két egymást követő bajnokit nyert meg, január vége óta először.

Erős szellem: A Dortmund idén öt bajnokit nyert meg úgy, hogy hátrányból fordított, és ebben Favre csapatának legerősebb a mutatója.

Példakép: Marco Reus ötször volt eredményes legutóbbi hat bajnokiján, és az utolsó negyedórában immáron 19 gólnál tart a csapat, amivel mindenki fölé kerekedik a bajnokságban.

Kimagasló lövési ráta: A Dortmund megérdemelten nyert, miután 25 a 7 ellenében lőtt kapura, és kétszer is hátrányból jött vissza. Ez a 25 kísérlet az idei szezon csúcsa a csapat háza táján.

Idegenben veszélyes: Thomas Delaney kilenc bajnoki góljából nyolcat idegenben jegyzett. Berlinben 2017 szeptemberében volt eredményes a Werder színeiben, akkor ő mentette 1-1-re az állást.

Előkészítő-király: Jadon Sancho dupla gólpasszal jelentkezett, így idén már 17-nél tart a bajnokságban. Az 1992 óta mért rekordok tekintetében dortmundi játékos még soha nem készített elő ennyi találatot az első 26 mérkőzés alatt.

Fiatalság: A Dortmund csupán egyszer küldött fiatalabb kezdőcsapatot a pályára, az Augsburg ellen a hetedik játéknapon az átlagéletkor 23,5 volt, a Hertha ellen pedig 23,6.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.