Pletykafészek - Élő

A csapat bizonyítja, hogy minden áron nyerni akar

A válogatott szünet után megkezdődik az utolsó nagy hajrá a bajnoki címért folytatott versenyben. A Borussia és a Bayern azonos pontszámmal áll a Bundesliga élén az utolsó nyolc fordulót, a Favre-legénység a Wolfsburg elleni találkozóval nyitja meg a rohamot a salátástálért.

Kedden végre újra élet költözött a dortmundi edzőpályákra, no, nem mintha a válogatott szünet alatt ne lettek volna átmozgató edzések azon játékosok számára, akik sérülésből lábadoztak vagy nem kaptak meghívót nemzetük válogatottjába, mindenesetre, jó néhány BVB-futballista hagyta el Dortmundot az Európa-bajnoki selejtezők kedvéért, ezért Lucien Favre csupán kiscsoportos foglalkozásokat tarthatott.

“Minden játékos jó fizikai állapotban tért vissza, egy kivétellel – sajnos Christian Pulisic sérülést szenvedett az amerikai csapatnál”

– kezdte szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a svájci tréner. A 20 éves amerikai válogatott labdarúgó 25. alkalommal ölthette magára hazája válogatott mezét és minden idők legfiatalabb amerikai futballistája lett, aki elérte a tíz gólos határt az USA együttesében. Pulisic izomsérülést szenvedett, így biztosan kihagyja a Wolfsburg elleni találkozót, ezzel együtt nem panaszkodhat Favre mester, ugyanis Paco Alcácer, Mario Götze és Axel Witsel is kiheverték sérüléseiket és mind teljes értékű edzésmunkát végezhettek – a maródiak közül egyedül Lukasz Piszczek nem bevethető továbbra sem.

A svájci tréner úgy fogalmazott, az lenne az ideális, ha minden hátralevő mérkőzését megnyerné a csapat – ebben az esetben ugye biztosan bajnok is lenne – de azt is tudja, hogy a Wolfsburg ellen egyáltalán nem lesz könnyű begyűjteni a három pontot, már csak azért sem, mert a Farkasok legutóbbi hét mérkőzésükből csak egyszer kaptak ki.

“Nagyon atletikus játékosaik vannak és gyakran váltanak rendszert mérkőzésen belül is. Néha gyémánt alakzatban játszanak, néha egy klasszikus 4-3-3-as felállásban, de olyan előfordul, hogy 4-4-2-ben”

– elemezte Favre a Wolfsburg játékát, akiknek van egy különösen jó formában lévő csatáruk Wout Weghorst személyében. A holland támadó legutóbbi hét mérkőzésén hatszor is eredményes tudott lenni, a Fortuna Düsseldorf 5-2-es legyőzéséből például mesterhármassal vette ki a részét. A BVB az előző fordulóban drámai körülmények közepette hozta el a három pontot Berlinből, ám ezzel kapcsolatban Michael Zorc úgy fogalmazott, a csapat megmutatta, hogy minden áron nyerni akar és pontosan ez a tűz szükséges ahhoz, hogy a Wolfsburg ellen is sikerrel vegye az akadályt a gárda.

A csapatok legutóbbi hét bajnoki mérkőzésén egyébként egyszer sem kapott ki a BVB, a Farkasoknak utoljára a 2015-ös Német Kupa fináléban sikerült borsot törniük a fekete-sárgák orra alá. Igaz, az dortmundi szempontból nagyon fájó pillanatban, a kupadöntőben következett be.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …