Pletykafészek - Élő

A Mainz ellen javíthat, és folytathatja a hajszát a Dortmund

Nagy pofonból kell felálljon a csapat a múlt heti, Bayern elleni vereséget követően, azonban a kilátások biztatók, a 12. helyen tanyázó Mainz lesz az ellenfél, aki ellen a Dortmundnak nem szokott rosszul menni a szekere.

10 helyezés és harminc pont választja el egymástól a két együttest a tabellán. Legutóbbi nyolc meccsükből hatot nyert meg a BVB egy döntetlen és egy vereség mellett, ezeken átlagosan 0,9 gólt kapva, ami mutatóban a Mainz ellen mutatkozik a legerősebbnek a Dortmund védelme. További érvként szól a csapat mellett, hogy a bajnokságban hazai pályáról továbbra sem távozott üres kézzel az együttes, 12 győzelem és két döntetlen a mérleg az idei kiírásban, a lehetséges 42 pontból harmincnyolcat beszerezvén ezzel. A Mainz ezzel szemben mind az öt legutóbbi idegenbeli mérkőzését elvesztette, és mindegyiken legalább két gólt kaptak, összesen pedig tizenhetet.

Ami viszont megbolygathatja valamennyire az erőviszonyokat, azok a sérültek. Piszczek és Hakimi biztosan nem játszhat, de Zagadou, Guerreiro, Sancho és Pulisic játéka is kérdéses. A Mainz Adlert, Mwenét, Holtmannt, Abass-t és Berggreent kénytelen nélkülözni.

Egymás ellen a legutóbbi 17 alkalomból 13-szor a Dortmund szerzett három pontot, kétszer vesztett pontokat, és kétszer nullázott. Az első négy hazai mérkőzés mind döntetlennel zárult, majd hat győzelem született zsinórban, majd az idáig első és egyetlen hazai vereség a 05 ellen épp az előző kiírás legvégén született. Egy klub van csak, amellyel úgy mérkőzött meg a Borussia a Bundesligában, hogy nem veszített mérkőzést közben, és ez az Uerdingen, az ottani sorozat 13 mérkőzésesre nyúlt. Gólgálára persze nem érdemes számolni, ha a számokat vesszük figyelembe, a legnagyobb arányú győzelem ugyanis 3-0-ás: 2005-ben Ebi Smolarek, Jan Koller és Lars Ricken góljaival nyertük a találkozót, viszont egy rekord is beállt akkor: 31 kapura lövési kísérletével a 2004/05-ös bajnokságban a Dortmund mutatta be a legkísérletezőbb szellemet egy találkozón.

Ha már számok: a Dortmund ha megszerezte a vezetést, akkor biztosan nem veszített – legalábbis az elmúlt 30 bajnoki statisztikáit figyelembe véve, ráadásul fordítva is működik a kémia, hiszen öt mérkőzést is úgy nyertek meg, hogy a nyitó találatot az ellenfél szerezte. A Mainz ennek a formának már kevésbé örvendhet, legutóbbi hat meccsét elvesztette, ha az ellenfél nyitott – amiben viszont fejlődtek, hogy tavaly ilyenkor 26 ponton álltak, jelenleg viszont héttel több egység áll a nevük mellett.

Holnap 18:30-kor veszi kezdetét a találkozó, és kiemelt mérkőzéshez kiemelt bíró dukál, így a 40 éves Deniz Aytekin fogja vezetni a találkozót, akinek ez a 24. mérkőzése lesz a Dortmund érintettségével. Ebből 13 zárult győzelemmel (a legutóbbi épp a Lipcse ellen), négy döntetlennel és hat vereséggel, ez utóbbi kategóriában szintén a Lipcse volt az ellenfél 2017-ben. A segítői Eduard Beitinger és Dominik Schaal lesznek, Frank Willenborg lesz a negyedik játékvezető, Günter Perl és Patrick Alt pedig a videóbírói tisztséget töltik be.

Várható kezdőcsapatok:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Dortmund – Bréma, avagy a fordulatok találkozója érkezik a Bundesligában

Általában rendre izgalmas találkozó kerekedik ki a Sárga-Feketék és Zöld-Fehérek összecsapásából. Nincs még egy párosítás …