Sancho duplája három pontot ért a Mainz ellen

Szerző: | 2019. ápr. 13. | Összefoglalók

Roppant fontos három pontot szerzett meg ma a Dortmund, miután a Bundesliga 29. játéknapján 2-1 arányban múlta felül a vendégként érkező Mainz együttesét.

Már az első félidőben két gólos előnnyel fordult pihenőre a Dortmund, Jadon Sancho kétszer is megvillantotta klasszisát: először a 17. percben köszönt be, amikor Wolf passzából Götze iramodott meg, és kavarta fel a mainzi védelmet, majd az érkező Sanchót remekül észre véve adta be jobbról a labdát, aki nem volt rest azt a hálóba vágni. A következő hét perccel később érkezett, amikor a bal oldalon indult támadást még egyszer ugyan megakasztotta a Mainz, de rögtön visszaszerezvén a labdát Delaney adott középre, melyet újfent az angol játékos értékesített, igaz, segítségül szolgált Niakhaté is, akin megpattant a játékszer. Fél órát követően a Dortmund 7-1-re vezetett kapuralövések arányában, és maradtak is ki ígéretes helyzetek, az előny azonban megnyugtató volt.

A második félidőt is hasonló tempóban kezdte a Dortmund, és már az elején nagy lehetőség maradt ki, miután Bruun Larsen nem tudott passzolni az üresen álló Götze és Reus felé az ötvenedik percben. A Mainz 4-4-2-es rendszerre váltva fenyegetőbben kezdett játszani, Onisiwo a hatvanharmadik percben az első félidőhöz hasonlóan ismét kapufát talált. Egészen a 83. percig kellett várnia a Mainznak az első találatra, akkor Quaison tudott szépíteni a vendégek számára, és a végéig veszélyesek maradtak, de Ujah és Hack akciójánál Bürki résen volt, és meg tudta őrizni a csapattal együtt a 2-1-es végeredményt.

Ezzel újfent a Dortmund áll az élen, a holnap játszódó Düsseldorf-Bayern mérkőzés dönt arról, ki zárja a tabella elején a fordulót.

A mérkőzés összefoglalója: