Pletykafészek - Élő

Kapufa, Sancho, Bürki – és rengeteg futás!

Két játékrészre oszlott a találkozó: az első félidőben lövések tekintetében csak a Dortmund játszott (8-2), a másodikban csak a Mainz (15-3). A vendéglátók egy, a vendégek két esetben voltak balszerencsések. Az FSV 17 alkalommal lőtt kapura, ami több volt, mint eddig bármelyik másik meccsükön, a Dortmund futásmennyiségben múlták önmagukat is felül. A mérkőzés érdekeségei következnek.

Történelmi pillanat: Jadon Sancho a Dortmund valaha volt legfiatalabb futballistája, aki 10 bajnoki gólt volt képes jegyezni egy szezon során. A mai volt a második duplája, ezt megelőzően a 9. játéknapon a Berlin ellen tudott kétszer is betalálni. Kilencedik olyan bajnokiját játszotta, ahol találata pontot ért, és a félidőben a nyolc dortmundi lövésből ötben volt érintett.

Meccsember: Roman Bürki kilenc lövést védett, ami idáig a legtöbb a szezonban számára.

Futási rekord: Lucien Favre csapata 126,5 km-t teljesített a pályán, ami új klubrekord az adat 2011-es mérése óta.

Mint főnix a hamvából: A BVB mindhárom vereségét követően győzelemmel tudta folytatni a bajnokságot.

Hazai széria: Lucien Favre vezetése alatt a bajnokságban továbbra is veretlen hazai pályán a Dortmund, 13 győzelmével és két döntetlenjével a hazai tabellát nézve abszolút éllovas lenne a csapat.

Klubrekord: Hazai pályán mind a tizenöt mérkőzésén legalább két gólt rúgott az idei bajnokságban a Dortmund, amire korábban még sohasem volt példa.

Jó forma: Mario Götze tizenegy gólban volt már idén jelen, négyet maga szerzett, hetet előkészített a bajnokságban.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Hummels minden párharcát megnyerte – a mérkőzés érdekességei

Mats Hummels hat évvel ezelőtti legjobbját múlta felül a Bajnokok Ligája nyitómeccsén a Barcelona ellen. …