Pletykafészek - Élő

… csak egy hajszálon múlott – a mérkőzés reakciói

Mind Roman Bürki, mind pedig Marco Reus elégedetlen volt a második félidei teljesítménnyel, a kapitány úgy fogalmazott a Skynak, hogy megmagyarázhatatlannak tartja, miért engedtek ki ennyire a végére. Lucien Favre szavaival élve: “Csak az eredmény számít”, nézzük hát a mérkőzés reakcióit!

Lucien Favre: “Nyertünk, és az eredmény az egyetlen dolog, ami számít. Az első félidő rendben volt, nagy sebességgel játszottunk. Szerezhettünk volna akár még egy vagy két gólt is, de nem voltunk végül képesek rá, mindig az utolsó mozdulat hiányzott. 3-0-nál alighanem véget ért volna a mérkőzés. A Mainz rendszert váltott, ami ellen már képtelenek voltunk védekezni.

Marco Reus: “Úgy álltunk ki, hogy tudtuk, hallatnunk kell magunkról ma, ezt az első félidőben meg is tudtuk tenni. A második játékrészre aztán elfogyott a lendület, nem játszottunk jól, és ezt nem engedhetjük meg magunknak. Addig a pontig teljesen magabiztosak voltunk, egyszerűen megmagyarázhatatlannak tartom, miért engedtünk ki a végére ennyire és találtuk magunkat beszorítva hátra. Egyszerűen elmúlt az étvágyunk, már a legalapabb párharcokba se mentünk bele, és a Mainz átvette az uralmat a játék fölött. Őszintének kell lennünk magunkkal szemben, és be kell valljuk, ezt a mérkőzést csak egy hajszál híján nyertük meg, nem voltunk elég kemények. Ezt nem engedhetjük meg magunknak hazai pályán. Meg kell próbálni úgy játszani, ahogy az első félidőben tettük, akkor megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk. Már akkor megnehezítjük a saját dolgunk, ha csak öt százalékot feladunk a teljesítményünkből. Ha címet akarunk szerezni, akkor többet kell mutatnunk a saját határainknál is.”

Roman Bürki: “Nem vagyok elégedett azzal a játékkal, amit a második félidőben mutattunk. Nagyon jól kezdtünk, domináltuk a mérkőzést, és két gólt is jegyeztünk. Jól is védekeztünk, nem adtuk el a labdákat, még a rögzített helyzeteink is jók voltak. Miután a Mainz szépített, komolyan elkezdtünk félni, és megpróbáltuk megtartani azt, amink volt. Hazai pályán az utolsó 15-20 percet a saját térfelünkre beszögelve töltöttük, és párharcot sem tudtunk nyerni. A közönség viszont sokat segített: észrevették ők is, hogy az utolsó 15-20 percben gyatrán megy a játék, de annyi bátorító bekiáltást, buzdítást kaptunk, ami sokat segített. Nagy öröm, amikor így támogatnak a szurkolóink minket. Rengeteget jelent az, ha a játékost tisztelik és biztatják a szurkolók, és ez nemcsak rám, az egész csapatra érvényes volt. Szerencsére jól ment a játék, kapusként pedig különösen jó érzés, amikor jól tudsz teljesíteni, és segíteni tudod a csapatodat a mérkőzés megnyerésében.”

Julian Weigl: “Nagy kő esett le a szívünkről, mikor felharsant a hármas sípszó. A második félidő nem úgy alakult, ahogy mi azt elképzeltük előzetesen. Jól játszottunk az első játékrészben, további gólt is szerezhettünk volna – meg tudtuk valósítani azt, amiben reménykedtünk előre, a cél az volt, hogy távol tartsuk a Mainzot a kapunktól, hiszen rengeteg jó képességű támadójuk van. A második félidőben azonban ki tudtak törni, és nagy nyomás alá helyeztek minket, sokkal több rizikót vállalva ezzel, de a pályán is egyre előrébb törtek. Nem tudtunk olyan bátorsággal játszani, és előretörni, mint az első negyvenöt perc során. Nagy köszönetet kell mondjunk Romannak (Bürki – a szerk.) azért, hogy három ponttal távoztunk – fantasztikusan játszott. Mindezek dacára pozitívnak kell lennünk: három pontot akartunk szerezni, és ezt a feladatot teljesítettük is.”

Jadon Sancho: “Nagyon boldog vagyok a duplám miatt, különösen fontos volt a csapat számára, hogy három pontot szereztünk. Vissza kellett térjünk az előző nagy pofonból – kemény munkát öltünk az edzésbe, hogy eredményesek lehessünk.”

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Reus: “Meg kellett volna tudnunk tartani az eredményt 2-1-nél” – a mérkőzés reakciói

“Összességében rendben volt, de mégsem volt elég jó” – összegezte a mérkőzést Lucien Favre a …