Pletykafészek - Élő

Delaney: “Érezni, mennyit jelent itt a derbi az embereknek!”

“From Borusse to Borusse” címmel zajlik egy YouTube videósorozat a Borussia Dortmund gondozásában, ahol a Sárga-Feketék rajongóinak lehetősége nyílik arra, hogy dortmundi játékosoknak tegyék fel kérdéseiket. A jelenlegi kiadásban Thomas Delaneyt kérdezhették a szurkolók, és több, mint ezer kérdés érkezett be. Ezek közül válogattak az oldal szerkesztői, melyeket a dán középpályás megválaszolt.

Fynn Klasen: “Milyen érzés volt betalálni a múltkori derbin?”
Thomas Delaney: “Természetesen remek érzés volt megszerezni az első gólomat a derbin. Az első dolog, amit észreveszel itt, hogy mennyit jelent ez a párharc az embereknek ebben a városban. Igazán remek!”

Nollinolli nolli: “Melyiket választanád: megállítani az ellenfelet a gólszerzésben, vagy magad lőni egy találatot?”
Thomas Delaney: “Gólokat kell szerezni ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk, de nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy a gólok elkerülése is rendkívül fontos.”

Bvb 4-Life: “Ki a gyorsabb: te, vagy Axel?”
Thomas Delaney: “Oh, mi mindketten kifejezetten lassúak vagyunk (nevet). Axel talán gyorsabb száz méteren, de ezen felül szerintem én vagyok a tempósabb.”

DerBorussia Dortmund: “Te és Jacob beszéltek dánul az edzéseken?”
Thomas Delaney: “Igazán nemzetközi kerettel bírunk. Sok srác beszél franciául, ahogy az edzőnk is, szóval nincs a kommunikációban probléma, ha nem német nyelven beszélünk is. Rengeteget beszélünk németül és angolul is. Jacob és az én részemre természetesen egyszerűbb néha, amikor egymással dánul beszélünk.”

Talhavor: “Ki a te bálványod?”
Thomas Delaney: “Gattuso és Pirlo mindig hős volt a számomra. Pirlo kiváló technikával bírt, és rengeteget tett a támadójátékhoz, Gattuso pedig igazi harcos volt. Ezek mind olyan kvalitások, amiket sokra becsülök.”

Kevin allein im Garten: “Mi lettél volna, ha végül mégsem futballistaként keresnéd a kenyered?”
Thomas Delaney: “A legnagyobb álmom a Formula 1 volt. De ettől elvonatkoztatva mindig azt mondtam magamnak: adok egy esélyt a futballnak, és meglátjuk, mi fog történni.”

Justinseine PIZZA: “Messi vagy Ronaldo?”
Thomas Delaney: “Úgy gondolom, hogy Messi a jobb játékos, szeretem nézni a meccseit, de Cristiano is mindig ott van a legnagyobb dolgok sűrűjében – számos BL-t nyert, és Európa-bajnok is. Minden elismerésem Ronaldo felé, igazi fenevad a futball világában.”

P.N.: “Milyen pozícióban játszottál karriered elején?”
Thomas Delaney: “Régebben a parkban mindenféle poszton játszottam, majd ezt követően kezdtem el a középpálya bal oldalán játszani, de nem voltam sem elég gyors és technikás a végén, így végül a védekező középpályás poszton találtam magamat.”

Stepzoriginal: “Nehéznek találtad a német nyelv elsajátítását?”
Thomas Delaney: “Nagyon gyors vagyok a nyelvek megértésében, de jelen pillanatban nehéznek találom azt,hogy magasabb szintre emeljem a tudásomat.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Watzke: “Nagyon büszke vagyok a csapatra!”

A Borussia Dortmund vezetősége elégedetten nyiilatkozott a Mönchengladbach elleni 2-0-ás győzelmet követően, másrészről viszont érezhető …