Pletykafészek - Élő

2-4-re vesztettük el a Derbit, Reust és Wolfot is kiállította a játékvezető

Fordulatos mérkőzésen vagyunk túl, de fájó vereséget szenvedtünk el: még a vezetést mi szereztük meg, aztán fájó gólokkal és kiállításokkal fordult meg a találkozó. Reus és Wolf is idő előtt hagyta el a pályát, és a végén felcsillanó apró reményt is hamar eloszlatták.

Az intenzitásra nem lehetett panasz, derbihez méltóan kezdődött a találkozó, a Dortmund óriási nyomás alá helyezte a Schalkét, effektíve a vendégek térfelén zajlott a mérkőzés. A 11. percben Delaney lövésénél kellett nagyot védeni, amivel még hárították az első kísérletet. Pár perccel később azonban Sancho hatalmas beadásából az érkező Götze fejelt hatalmas gólt, amivel a hazaiakhoz került az előny.

A Schalke előretörésénél elsőre Weigl blokkolta Embolo lövését, majd a játék megszakítás nélkül folytatódott. Zwayer végül megszakította a játékot, a videóasszisztens Winkmann jelzésére kezezésért büntetőt ítélt, amit Caligiuri értékesített is a 18. percben. Tíz perccel később a mérkőzés teljesen a feje tetejére állt, hiába volt 84%-os labdabirtoklása a Dortmundnak, Sané szerzett vezetést a vendégeknek, holott percekkel azelőtt még Stambouli blokkolta Götze lövését. Ez a derbik úgymond sajátossága, hogy mindig a maga törvényeit írja: a csapat, amelyik minden mutatóban előrébb tartott (81% labdabirtoklás, 62%-ban megnyert párharcok, 92%-os sikeres passzolás), kénytelen volt az eredmény után rohanni a második játékrészben.

A BVB lendületesen tért vissza: Guerreiro az 54. percben távolról próbálkozott, majd Favre vállalt rizikót azzal, hogy Delaney helyett Alcácert küldte fel, majd két kritikus pillanat következett: előbb Reus belépőjét “jutalmazták” piros lappal Serdarral szemben a 60. percben, majd Wolf időzített pocsékul szintén Serdarral szemben a 65. percben, szintén piros lapért. A Reus okozta szabálytalanságból szabadrúgásgól született, a 62. percben Caligiuri 26 méterről kíméletlenül vágta be a labdát a kapuba.

A közönség reakciója viszont szívet melengető volt, Reus levonulásakor ovációval búcsúztatták a kapitányt, majd negyed órával a mérkőzés vége előtt a stadion egyöntetűen talpra állt, és azt skandálta: “Mi mindig is a Borussia maradunk…”

Bruun Larsen asszisztjából Witsel még szépített egy fejes találattal, ami visszacsempészett némi reményt, mivel hat perc extra idő állt még az órán, de nem sokra rá Embolo visszaállította a két gólos előnyt: Oczipka passzából 16 méterről ki tudta lőni a sarkot, beállítva ezzel a 2-4-es végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Bosszantó frankfurti döntetlen

A Borussia ezúttal is szenvedett idegenben, rengeteg hibával tarkított találkozón a hajrában bukott fontos pontokat az Eintracht Frankfurt otthonában.