Pletykafészek - Élő

Kemény ütközetre számíthatunk Brémában

Szombaton este kiemelt mérkőzésként fél 7-től játszunk a Bréma otthonában a Bundesliga 32. fordulójában. Mindkét csapat számára nagy a tét, hiszen a Werder a nemzetközi kupaszereplésért, a már biztos BL-résztvevő Dortmund pedig a bajnoki címért küzd.

Nagy pofonba szaladt bele a csapat múlt hétvégén, miután elveszítette hazai pályás veretlenségét, ráadásul pont az idén gyengén muzsikáló ősi riválissal, a Schalkéval szemben. Óriási szerencsénkre viszont a Bayern sem tudott nyerni, így bár kétpontosra duzzadt az előnyük, még mindig befoghatók – ehhez persze az szükséges, hogy mi minden meccsünket megnyerjük, a Bayern pedig legalább egyet elveszítsen.

A Brémáról kevés a kellemes emlékünk lehet idén, mert bár ősszel ugyan nyerni tudtunk 2-1-re hazai pályán ellenük, a Német Kupában viszont megálljt parancsoltak a Favre-legénységnek büntetőpárbajban. A brémaiak vendégeként legutóbb 2017-ben tudtunk nyerni, veszíteni viszont öt éve, 2014 telén veszítettünk ellenük: akkor 2-1 állt a kijelzőn a lefújást követően. A Werder viszont nincs túl jó formában, legutóbbi három mérkőzését egyaránt elbukta, legutóbb április 13-án tudott nyerni a Freiburg ellen, azóta kétszer is játszottak a Bayern Münchennel, múlt hétvégén pedig a Düsseldorf mért rájuk meglepően súlyos csapást.

Dortmundi oldalról a Schalke elleni derbin történtek óriási károkat okoztak a csapatnak, hiszen a csapatkapitányi szalagot viselő Reust, valamint Wolfot is kiállították, ráadásul előbbi kettő, utóbbi három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ezzel eldőlt, hogy Wolf idén már nem, és Reus is csak az utolsó mérkőzésen léphet pályára.

“A Werder egy nagyon veszélyes csapat, jó focit játszanak és rendkívül gyors kontratámadásokat vezetnek. Nem kérdés, a legmagasabb szinten kell teljesítenünk, ha nyerni akarunk Brémában”

– nyilatkozta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Lucien Favre, a BVB mestere, aki Reuson és Wolfon kívül értelemszerűen nem számíthat a lábközépcsont-törése után lábadozó Achraf Hakimire, de Dan-Axel Zagadou is sérüléssel bajlódik.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Mikor a Borussia véget vetett a prágai uralomnak… – VISSZATEKINTŐ

1963 decemberében az “évszázad meccsének” titutált Benfica elleni találkozót a Dukla Praha elleni találkozó előzte …