Fényes rekord a Signal Iduna Parkban – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2019. máj. 12. | Klubhírek

Kemény (még ha a lövések aránya 15-8 volt is), de megérdemelt győzelmet aratott a BVB a 10 emberre fogyatkozott Düsseldorffal szemben. A mérkőzés érdekességei következnek.

Klubrekord: A Borussia idei 14. hazai bajnoki győzelmét ünnepelte. Ennél többet sosem nyert egy bajnoki idényben, a 14-et viszont kétszer is beállította: 1999-ben és 2016-ban.

Bundesliga rekord: A BVB az első csapat a Bundesliga történelmében, amelyik minden hazai bajnokiján legalább két gólt tudott szerezni egy szezonban.

Erőd: Hazai pályán 44 ponttal zárt a Dortmund, amivel a legjobbak lettek a ligában.

Gólgála: Christian Pulisic nyitótalálata volt a BVB 50. hazai gólja ebben a szezonban. Senki nem tudta űberelni a végül 52-nél megálló mutatót idén.

Kulcsfigurák: Thomas Delaney két gólban volt érintett egy Bundesliga-bajnokin első alkalommal, előbb gólpasszt adott, majd maga lőtte a másodikat. Mario Götze, aki idei hét góljából hatot a tavaszi idényben szerzett, szintén góllal és gólpasszal jelentkezett.

Mérföldkő: Marcel Schmelzer január 26-a után először lépett pályára a Bundesligában, ez volt a 250. élvonalbeli mérkőzése.

Kihagyott büntető: 2013. október 26-a után először hagytak ki büntetőt a BVB ellen, akkor a schalkés Kevin-Prince Boateng nem tudott túljárni Roman Weidenfeller eszén.

Tapasztaltak köre: A téli szünet óta először állt fel 26 évnél idősebb átlagéletkorú csapattal a BVB (26,4). A Fortuna kezdő tizenegye 28,4 éves volt átlagban.

Négyből négy: Marwin Hitz negyedjére volt tétmérkőzésen hálóőr a szezonban, és mind a négyszer győztesen hagyta el a pályát: a Monaco ellen 3-0 (Bajnokok Ligája), az Union Berlin ellen 3-2 (Német Kupa), a Bayern ellen pedig szintén 3-2 (Bundesliga) lett a végeredmény.