Német Kupa | Félgőzzel is átlépte a Dortmund az Uerdingent

Szerző: | 2019. aug. 09. | Összefoglalók

Lucien Favre csapata bejutott a legjobb 32 közé a Német Kupában, miután péntek este 2-0-ra legyőzte a Kevin Grosskreutz-cal felálló harmadosztályú KFC Uerdingent.

A szezonkezdet sosem könnyű, különösen nem egy alsóbb osztályú csapat ellen, egy vérbeli kupa találkozón. A Bundesliga csapatai lassan hozzászokhatnak ahhoz, hogy egy ilyen erőpróbával kezdődik a szezonjuk, ugyanis évek óta a Német Kupa első köre “vezeti fel” az élvonalbeli csapatok számára a bajnoki küzdelmeket. A Borussia Dortmundnak ezúttal kedvezett a sorsolás, és nem csak azért, mert egy harmadosztályú ellenfél jött szembe nyitányként, hanem azért is, mert az Uerdingen stadionjának felújítása miatt Düsseldorfban rendezték meg a két csapat találkozóját, így a dortmundi drukkereknek alig 60 kilométert kellett csak utazniuk, hogy láthassák kedvenceiket.

Lucien Favre vezetőedző ezúttal sem számolhatott a még mindig sérüléssel küzdő Julian Brandttal, viszont a kezdő tizenegyben kapott lehetőséget a visszatérő Mats Hummels és első ízben lehetett a kezdő tagja Thorgan Hazard is. A belga egyébként szemmel láthatóan élvezte azt a szerepkört, amit ezúttal a svájci mester rábízott, több beadása is gólt ígért – erről elsősorban Paco Alcácer tehet, hogy nem lettek ezek gólpasszok. A mérkőzés első tetszetős és veszélyes támadását némi meglepetésre a “hazaiak” vezették, az akció végén a Bürkit továbbra is kiszorító Hitznek kellett a léc fölé tolnia a labdát.

Bár a dortmundi nyomás az első félidő hajrájára erősödni látszott, a támadó hatékonyság még közel sem volt az igazi, az utolsó passzokban rendre hiba csúszott, így nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét a fekete-sárga alakulat. A szünet után aztán Marco Reus gyorsan megtörte a jeget, Manuel Akanji forintos passzát közelről váltotta gólra – a dolog apró szépséghibája, hogy kézzel tette maga elé a játékszert, de a játékvezető szemet hunyt a labdakezelés fölött és megadta a gólt.

Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a továbbjutás sorsa, ugyanis az Uerdingen a második félidőben már Hitz kapujának közelébe se nagyon jutott, de Paco Alcácer azért a 70. percben még villant egyet és tökéletes mozdulattal csavart be egy szabadrúgást a hazai kapuba. A Borussia 2-0-s győzelemmel jutott a Német Kupában a legjobb 32 közé, és nem utolsó sorban győzelemmel hangolt a jövő szombati, Augsburg elleni Bundesliga nyitányra.