Bundesliga | Bajnoki rajt, csalóka ellenféllel

Szerző: | 2019. aug. 16. | Beharangozó

Az Augsburgot több szakértő is a kieső helyek egyikére várja a szezon végén, de a bajorok rendszeresen borsot törnek a dortmundi orrok alá. Remélhetőleg ezúttal nem lesz így.

Péntek este a Hertha müncheni vendégjátékával kezdetét veszi a Bundesliga 2019/2020-as idénye, de ami számunkra ennél is fontosabb, hogy a BVB szombat délután az Augsburg ellen kezdheti meg a Signal Iduna Parkban a bajnoki pontok gyűjtögetését.

Az átigazolási és felkészülési időszak is nagyszerűen alakult dortmundi részről, Michael Zorcék igyekeztek gyorsan és hatékonyan megerősíteni a keretet, s ehhez alig több mint 100 millió eurót kellett elköltenie a klubnak. Az előzetes várakozások tehát hatalmasak a csapattal szemben, sokan már a trónfosztásban reménykednek, persze a tavalyi szezon óta nagyon jól tudjuk, ehhez 34 fordulón keresztül koncentráltan kell futballoznia bármelyik csapatnak, amely erről álmodozik.

Az Augsburg tavaly a penge élén táncolt, végül a 15. helyet megszerezve bennmaradt a Bundesligában, ehhez persze kellett az is, hogy az utolsó hármas meglehetősen leszakadjon az előttük tanyázó csapatoktól. A Signal Iduna Parkban viszont alaposan megnehezítették a bajorok a Dortmund dolgát, Lucien Favre csapata egy hajrában szerzett Alcácer góllal tartotta otthon végül a három pontot – s nyert 4-3-ra.

Szombat délután a svájci mester egészen biztosan nem számíthat Guerreiróra, aki izomsérüléssel küszködik, ráadásul a portugált több csapattal is összeboronálták az átigazolási időszak alatt, így az is kérdéses, hogy látjuk-e még egyáltalán fekete-sárgában futballozni. Szintén nem léphet pályára az Augsburg ellen a klub friss szerzeménye, Mateu Morey sem, a fiatal spanyol játékosnak a válla sérült meg a felkészülési időszak végén. Visszatérhet ugyanakkor a kezdőbe Roman Bürki, igaz, Marwin Hitz remekül helyettesítette az elmúlt hetekben, kérdés, hogy Favre hagyja-e a kapuban bizalma jeléül.

“Minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, de nagyon jól tudjuk, hogy a Bundesligában nincs olyan, hogy könnyű ellenfél – és ez igaz az Augsburgra is”

– kezdte szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Lucien Favre.

“Nagy célokkal vágunk neki a szezonnak, ez teljesen világos”

– ezt már Michael Zorc sportigazgató tette hozzá.

“A keretünk megvan a sikerek eléréséhez, a játékosoktól felelősségteljes hozzáállást várunk. Boldog vagyok, hogy végre ismét bajnoki mérkőzésen futballozhat a csapat, és szerencsére már két komoly mérkőzést sikerült megnyernünk előtte, de a Bundesliga rajtja mindig nagyon különleges. Sikeres előszezonon vagyunk túl, de ahogy mindig is mondom, a jó munkának foyltatódnia kell. Akárcsak a többi csapatnak, nekünk is rá kell lépnünk a gázpedálra, ehhez persze szükségünk lesz még két-három hétre.”