A második félidő négy gólos áttörést hozott az Augsburg ellen

Szerző: | 2019. aug. 17. | Összefoglalók

A tavalyi ezüstérmes Borussia Dortmund stílusosan nyitotta az 57. Bundesligát az első fordulóban, miután hazai pályán 5-1-re győzte le az FC Augsburgot. Alcácer duplázott, mellette Sancho, Reus és Brandt tett találatot a közösbe a magabiztos győzelemért.

Pedig a kezdés rémálomként érte a csapatot, hiszen 31 másodperc kellett ahhoz, hogy Marwin Hitz a háta mögé nyúljon a labdáért, és vezetést szerezzen az Augsburg. A balhátvéd Pedersen előtt elég tér nyílt arra, hogy egy lapos passzal bejátssza a dortmundi büntetőterületre a labdát, ahol az őrizetlenül hagyott Niederlechner kényelmesen a hálóba tudott gurítani.

A borzasztó rajt ellenére a Dortmund hamar megrázta magát, és a 3. percre már egyenlített is. Sancho játszotta meg jobb oldalt Reust, aki beadva a labdát akadályba ütközött ugyan, de az kipattanva Alcácer elé érkezett, aki 3 méterről tuszkolta be a játékszert a kapuba. 27 mérkőzésen 19 bajnoki gól – nem rossz, ráadásul Bundesliga-rekord is!

A vendégek ezután sem adták fel, sőt, folyamatosan támadtak, és nyomás alá helyezték a BVB-t, de hamar fordult a kocka. 10 perc után Weigl tette próbára egy távoli lövéssel az újonnan igazolt Koubeket, majd később Hummels egy megnyert fejpárbajt követően vétette el nem sokkal a kaput. A Dortmund labdabirtoklása fölényessé vált, és sok jó lehetősége volt a gólszerzésre, de Alcácer (13) és Reus (19,25) sem volt képes megtalálni az utat a hálóba újra.

A Sárga-Feketék tempófokozása bezárta teljesen az Augsburgot a saját térfelére, de Koubek nem kevés megmozdulással védte a kaput. Az első 35 percben több, mint 90% passzpontosság, 11 lövés és több, mint 70%-os labdabirtoklás állt a BVB neve mellett, mégis tartotta a várat a vendég együttes, hiszen a befejezésekre már odaveszett a BVB pontossága. A vendégek védelmének hála limitálták a távoli kísérleteket, és jól védekezték ki az akciókat, így egállal vonulhattak félidőre a felek.

Nem egészen öt perc elég volt viszont ahhoz, hogy megszülessen az első helyzet a második félidőben, ami ráadásul gólt is eredményezett a hazaiaknak. Witsel a bal oldalon tört fel két védő mellett, majd rálőtt a kapura, amit ugyan Koubek még hárítani bírt, de a játékszer tökéletes ütemben esett Sancho elé, aki nem volt rest kihasználni a helyzetet, előnyhöz juttatva a csapatot.

A dortmundi henger ekkor indult útjára, hiszen az 57. percben Sancho és Alcácer összjátékából Reus megszerezte a harmadik dortmundi gólt, majd két perccel később Alcácer duplázta meg találatai számát. A 67. percben érkezett el a dortmundi mezben újonc Brandt debütálása, aki Hazard helyére jött, Piszczeket pedig Hakimi váltotta le ugyanekkor. S ha már Brandt: hogy máshogy lenne stílusos bemutatkozni az új csapatban, mint egy ötödik góllal? Nos, Julian megtette, Witsel remek ütemű beadása tökéletesen érkezett lábára, így könnyedén elpasszolta a labdát a kapus mellett, beállítva az 5-1-es végeredményt.

A tavalyi szezonnyitón 4-1-es végeredmény született, magasabbra tettük hát a lécet. A tavalyi idényzárón ezüstöt szereztünk – vajon ebben is magasabbra tudjuk tenni a lécet?

A mérkőzés videós összefoglalója: