Legnagyobb nyitófordulós győzelmét aratta a Borussia – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2019. aug. 18. | Klubhírek

Ugyan a Dortmund 31 másodperc után már hátrányba került, a mérkőzés további része egyoldalúan zajlott: a BVB többet lőtt kapura (24-5), többet birtokolta a labdát (72%), több szögletet lőtt (10-0), és több passzt teljesített (874-214) mint az Augsburg. A hazaiak esetében csupán a passzok hat százaléka nem ért célba, a vendégeknél ez 21% volt. Gólok tekintetében a Dortmund mindkét félidőben gólra tudta váltani az első lövését. A mérkőzés érdekességei következnek.

Legnagyobb nyitófordulós győzelem: A Dortmund eddigi 52 Bundesligás szezonjából most aratta a legnagyobb győzelmét az első fordulóban.

Gyors kezdet: A BVB sorozatban ötödik szezonnyitóját tudta győzelemmel zárni.

Fordítás: A Borussia hátrányból nyerte meg a találkozót – ezt a képességét tavaly sokszor alkalmata a csapat, mindenki másnál többször fordítottak (ötször).

Korai pofon: 1986, 2002, 2014 és 2018 után idén ötödik alkalommal kapott gólt az első percben a szezonnyitó meccsen a BVB. Az előző szezonban is ugyanekkor kapott gólt a csapat a Lipcsétől, majd ott is fordítás, egész pontosan 4-1 lett a vége.

Vezető erő: Axel Witsel két gólpasszal jelentkezett, a második és ötödik találat előtt készített elő.

Új gólszerző: A BVB első nyolc idei tétmeccses gólját mind Paco Alcácer, Marco Reus és Jadon Sancho szerezték. Julian Brandt frissen igazolt játékosként jegyezte első dortmundi találatát.

Sikeres hazatérés: Mats Hummels párharcai 61%-át nyerte meg (11/18), 119-szer ért a labdához, és 95%-os passzpontosságot mutatott fel.

Mérföldkő: Mario Götze a kispadról állt be a játékba, és 200. tétmeccsét teljesítette a Borussia Dortmund színeiben.