A friss feljutó ellen folytatódik a bajnokság

Szerző: | 2019. aug. 23. | Beharangozó

Ma este 20:30-kor veszi kezdetét a Bundesliga 2. fordulója, ahol az élvonalba frissen visszajutott Köln fogadja a Borussia Dortmundot.

A Köln vereséggel tért vissza a legmagasabb osztályba, miután az első fordulóban a Wolfsburg 2-1-re legyőzte Achim Beierlorzer csapatát. A Dortmund ezzel szemben az első fordulót nagyon magabiztosan, 5-1-es győzelemmel nyitotta, mellyel túlszárnyalta a tavalyi, Lipcse elleni 4-1-es nyitófordulós győzelmet, mellyel vezeti a tabellát pont a Lipcse előtt, mely együttes négy gólos győzelemmel nyitotta az első fordulót.

A Kecskésekkel tavaly nem találkozhattunk a Bundesligában, hiszen a másodosztályból frissen jutottak fel, ám az előtte évből kellemes emlékeket őrizhetünk róluk: hazai pályán 5-0-ra, idegenben 3-2-re győztük le őket, ami pikánssá teszi, hogy a hazai pályás győzelmet még Peter Bosz-szal arattuk a köln ellen, a visszavágón trénerünk pedig épp a kölniek előző trénere, Peter Stöger volt.

A mai mérkőzést Christian Dingert vezeti majd, aki 2002 óta a DFB tagja, a Bundesligában pedig 2010 óta vezet mérkőzéseket. 2013-ban jelölték a FIFA keretébe is a 39 éves sípmestert.

Kezdés 20:30-kor, ekkor indul útjára a második játéknap és a játékszer is. Heja BVB!