Második félidei feltámadás – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2019. aug. 24. | Klubhírek

A mérkőzés végén a második félidei formajavulásnak hála a Dortmund megérdemelten nyerte meg a találkozót. Míg az első játékrészben a Köln lőtt többet kapura (9-5), addig a második félidőben a Dortmund javított arányán (9-3). Ahogy az Augsburg ellen a nyitófordulóban, úgy a Köln ellen is hátrányból fordított és nyert a BVB 3-1-re. A mérkőzés érdekességei következnek.

Sancho formában: A fiatal brit játékos egy rövid szögletből kapott labdát mielőtt ballal kilőtte a kapu alsó sarkát. Ez volt a hatodik találata a legutóbbi nyolc Bundesliga-fellépésén. A legutóbbi négy góljából három idegenben született a Német Bajnokságban.

…és Paco is: Alcácer kitűnően fejezte be a kontratámadást a hosszabbítás perceiben, így legutóbbi négy tétmeccsén öt alkalommal volt eredményes a szezonban!

Fejesgól: Achraf Hakimi egy zseniális keresztlabdát kapott Lukasz Piszczektől, így megszerezte a Dortmund idei első fejesgólját a 2019/20-as szezonban.

Csapatszellem: Csakúgy mint az Augsburg ellen az első fordulóban, úgy a Dortmund most is hátrányból fordított. A Sárga-Feketék az előző szezonban öt alkalommal nyertek így – többször, mint bármelyik másik klub a ligában.

Hatékony cserék: Julian Brandt az Augsburg ellen, Achraf Hakimi pedig a Köln ellen talált be csereként beállva. A tavalyi 18 gól, amit a Dortmund szerzett az előző kiírásban ligarekordnak számít.

Újabb erős rajt: Legutóbbi hét szezonjából negyedik alkalommal kezdi a Bundesligát a Borussia Dortmund két győzelemmel.

Kedvenc ellenfél: A Borussia legutóbbi hat Bundesliga-bajnokiját nem veszítette el, és a legutóbbi három egymás elleni találkozójukat is a Ruhr-vidékiek nyerték.

Kései gólok: Paco Alcácer a tavalyi kiírásban mindenki másnál többször szerzett gólt az utolsó 15 percben, összesen 12-t. A tegnapi mérkőzésen az idei kiírásban először szerzett ilyen kései gólt.

Első kanadai pont: Sancho góljánál az asszisztot Thorgan Hazard adta, akinek ez volt az első érintettségi dortmundi mezben egy gólban.