Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket – a mérkőzés reakciói

Szerző: | 2019. Sze. 01. | Nyilatkozatok, Sajtószoba

Marco Reus nem válogatta meg szavait az elkeserítő vereség után Berlinben: “Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket. Gondolok a győzni akarásra és szenvedélyre – ha ezek megvannak, csak akkor tudunk elkezdeni igazán játszani.” A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Nemes egyszerűséggel ostobák voltunk az egész mérkőzés alatt. Volt néhány jó helyzetünk, de utána szétestünk a mérkőzés utolsó harmadára. Az egyenlítés után uraltuk a játékot, és benne voltunk rendesen, de összességében ez nem volt elég. Néha elhisszük azt, hogy az ilyen mérkőzéseket csak a minőségünkkel meg tudjuk nyerni, de ezt sürgősen abba kell hagyjuk! Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket. Gondolok a győzni akarásra és szenvedélyre – ha ezek megvannak, csak akkor tudunk elkezdeni igazán játszani. Mindannyiunknak fokoznia kell a saját tempóját és játékát minél hamarabb.”

Julian Brandt: “Túl könnyen kaptuk ma a gólokat. Az Union mindennel nekünk jött, és túl egszerűvé tettük a dolgukat, ami fájó. Egységként kell biztosnak lennünk abban, hogy sokkal jobban védekezünk. Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy nem játszottunk jól számos helyzetben, nem is gondolnám, hogy bármelyikünknek is jó meccse lett volna. Mind láthattuk ma, hogy a berliniek sokkal jobban akarták ezt a győzelmet.”

Lucien Favre: “Nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. Az első játékrészünk rendben volt – két jó lehetőségünk is adódott, majd gyorsan ki is egyenlítettünk. Úgy gondolom, hogy a tudatalattinkban arra gondoltunk, ez olyan lesz, mint a második játékrészben a Köln ellen. Nem így történt. Az Union tovább folytatta jó játékát, nagyon határozottan és erősen álltak bele a mérkőzésbe és remekül hárították támadásainkat. Türelmesnek kellett volna maradnunk, és nem lett volna szabad kapkodunk 1-1-nél, hanem jobban kellett volna védekezni. Ehelyett türelmetlenné váltunk, és egy teljesen felesleges góllal 2-1-es hátrányba kerültünk. Ezután is ugyanaz lett volna a képlet: türelem. Még mindig volt idő arra, hogy 2-2 legyen az állás, és talán hogy a mérkőzést is megnyerjük. Gyenge volt a második játékrészünk.”