Megégett a Borussia az abszolút újonc otthonában

Szerző: | 2019. Sze. 01. | Összefoglalók

A második félidőre teljesen szétesett a BVB játéka az Union Berlin katlanában, így nem lehetett más a találkozó vége, csak vereség.

Kellemetlen pofonba szaladt bele Lucien Favre együttese szombat este, megajándékozva ezzel az Union Berlint története első Bundesliga-győzelmével. Ha a találkozó összképét nézzük, a fővárosiak egyáltalán nem érdemtelenül tartották otthon a három pontot, ez pedig mindenképpen el kell hogy gondolkoztassa a szakmai stábot, hiszen már a Köln ellen is voltak arra utaló jelek: bőven van még hová fejlődnie a gárdának.

Az Alte Försterei stadionban egyébként pazar hangulat és pokoli hőség várta a csapatokat szombaton, a 33 fokban minden játékosnak meg kellett küzdenie az elemekkel. Ezzel együtt nem kezdte rosszul a találkozót a Dortmund, Hummelsnek és Akanjinak is voltak nagyon ígéretes előreívelt labdái, amelyekből kisebb lehetőségeket ki is dolgozott a csapat. A 22. percben aztán egy szöglet variációt követően mégis Marius Bülter szerezte meg a vezetést az Unionnak, amire szokás szerint még érkezett Paco Alcácertől válasz. A második játékrészre viszont teljesen szétesett a BVB.

Ebben valamelyest Lucien Favre keze is benne van, hiszen a svájci tréner nagyon későn nyúlt bele a mérkőzésbe, ám a cserék sem tudtak új lendületet adni a csapat játékának. Bülter az 50. percben egy Bürkiről kipattanó labdát gurított el okosan az alsó sarokba, a három pont sorsát pedig Sebastian Andersson döntötte el a 75. percben. A vereségre még az sem nagyon lehet magyarázat, hogy a szakmai stáb nem számíthatott a középpálya motorjára, Axel Witselre és a bordasérüléssel bajlódó Thorgan Hazardra sem, de a belga helyére bedobott Brandt ezúttal nem tudott lendületet adni a csapat támadásainak.

A BVB szezonbeli első vereségét szenvedte el, s nem éppen a legjobbkor, hiszen most két hetes szünet következik a válogatott mérkőzések miatt, utána pedig nagyon komoly menetrend vár a csapatra: a bajnokságban a Bayer Leverkusen ellen lép pályára a Favre-legénység, majd jön az első, Barcelona elleni összecsapás a Bajnokok Ligájában, utána pedig a tavalyi Európa-liga elődöntős Frankfurthoz látogat a BVB.