Választ adtunk a kételyekre – a mérkőzés reakciói

Szerző: | 2019. Sze. 14. | Nyilatkozatok, Sajtószoba

A BVB remek választ adott a múltkori, Union Berlin elleni vereséget követő kétségekre, hiszen 4-0-ra győzték le a Bayer Leverkusent. Michael Zorc kiemelte, hogy a mai napon kifejezetten szükség volt egy jó eredményre, valamint Thomas Delaney-t méltatta különösen. A mérkőzés reakciói következnek.

Michael Zorc: “Jó eredményre volt ma szükségünk, már most nyomás alatt vagyunk. A csapat nagyon magabiztosnak mutatkozott. Külön kiemelném Thomas Delaney-t, aki 200 párharcából 210-et nyert meg, hihetetlen módon teljesített ma. Az eredmény stabilitást adhat a csapatnak, amire építkezni tudunk.”

Thomas Delaney: “Az egész csapat remekül teljesített ma, nagyon hatékonyak voltunk. Sosem egyszerű a Leverkusen ellen játszani, az edzőnk is felhívta rá a figyelmet, hogy nagy nyomást akarnak majd kialakítani rögtön az elején. Az ilyen helyzetekben nagyon fontos, hogy túléljük az első perceket. A berlini meccs után csalódottak voltunk, és nem is engedhetünk meg olyan teljesítményt magunknak, mint ami ott jellemzett, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot.”

Sebastian Kehl: “Választ adtunk a kérdésekre. Nem volt azonban minden tökéletes, ezt láthattuk, viszont négy gól csak magától nem születik meg. Összességében nem sok esélyt hagytunk ma.”

Roman Bürki: “Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, a Leverkusen sokszor támadt le és kontrázott is, ami nehézségeket okozott. A mérkőzés eleje egyszerűen vad volt. Miután megszereztük az első gólunkat, lenyugodtak a körülmények, és jobb lett a helyzet – jól védekeztünk, és megérdemelten nyertünk. Thomas feladata volt, hogy Havertzet vegye ki a játékból, és azt kell mondjam, remekül teljesített.”

Julian Brandt: “Ez volt az első alkalom, hogy a Leverkusen ellen játszottam, és ez teljesen új érzés volt. Jól játszottunk, még akkor is, ha az első félidőben csomót kellett üldözzük is a labdát. De ha 4-0-ra nyersz, az remek választ ad a kételyekre.”