Favre: Egy nagyon jól szervezett Brémával nézünk farkasszemet

Szerző: | 2019. Sze. 28. | Interjúk, Sajtószoba

Kemény feladat vár a Sárga-Feketékre: Lucien Favre vezetőedző egy nagyon jó Werder Brémával számol a szombati mérkőzés kapcsán.

“Mindig kemény mérkőzéseket játszottunk a Brémával. Jó csapatuk van, nagyon jól szervezettek és kemény ellenük játszani, ehhez nem férhet kétség.” – mondta el Lucien Favre a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, nem hagyva kétséget afelől, hogy komolyan veszi ellenfelét, és komoly feladat vár a csapatra szombat este. A Sárga-Feketék tavalyi emlékei alighanem élénkek még: egy remek teljesítményt nyújtva hazai pályán 2-1-re múlták felül a Zöld-Fehéreket a Bundesligában, de a kupában fordult a kocka, és 4-2-re veszítették el a büntetőpárbajt a Signal Iduna Parkban. A visszavágó a bajnokságban egy végletekig kiegyensúlyozott párharcot hozott, mely 2-2-vel záródott.

Mind Michael Zorc, mind Favre megosztotta véleményét a múlt heti 2-2-es, Frankfurt elleni döntetlenről is: “Nagyon közel voltunk a győzelemhez, úgy gondolom, jól is játszottunk, viszont kétség sem fér ahhoz, hogy csinálhattuk volna jobban is. Sajnálatos módon csak két gólt tudtunk szerezni, és tökéletesen megértem, miért dühösek az emberek a két pont veszteség miatt. Ami viszont bizonyos, hogy újra előre kell tekintünk.” – Favre szavait Zorc kiegészítette: “Mindig érzékelhető egyfajta csalódottság, amikor nem tudjuk megszerezni a három pontot – felépítettünk egy elvárási szintet, amelynek meg kell felelnünk. Előre tekintünk az elkövetkező hetekre, fel kell készüljünk, és javítani kell az idegenbeli játékonkunk a tavalyi szezonhoz képest.”

Sérülések terén Favre letisztázta: Nico Schulz nem tudja erősíteni a csapatot, míg társai nagyon fontos három pontért küzdenek meg szombaton, illetve Mats Hummels játéka is kérdéses maradt, aki összeszedett egy kisebb sérülést a Frankfurt ellen. A Werder listája nagyobb, ők Ludwig Augustinssont, Fin Bartelst, Kevin Möhwaldot, Niclas  Füllkrugot, Niklas Moisandert és Yuya Osakót kénytelenek nélkülözni, míg az ex-dortmundi Ömer Toprak játéka is kérdésessé vált.