Sokkal agresszívebbnek kell lennünk – a mérkőzés reakciói

Szerző: | 2019. Sze. 29. | Nyilatkozatok, Sajtószoba

Csalódott játékosi és csalódott edzői értékelések követték az idei bajnokság első hazai pontvesztését. A mérkőzés reakciói következnek a Bréma elleni 2-2-es döntetlent követően.

Lucien Favre: “Megvolt a lehetőségünk arra, hogy 3-2-re, vagy akár 4-2-re is nyerjünk. A játékunk rendben volt, de nem mi diktáltunk, nem uraltuk a mérkőzést. Sok hullámvölgy volt, és sokszor túl gyorsak voltunk, vagy túl sok rizikót vállaltunk, bizonyos helyzetekben túl könnyen ajándékoztuk el a labdát, ennél sokkal jobban is tudunk teljesíteni. Meg kell találjuk az egyensúlyunkat. A mai mérkőzés után kétség sem férhet hozzá, hogy csalódottak vagyunk.”

Roman Bürki: “Amikor igazán számít, sokkal agresszívebbnek kell lennünk, mint például a rögzített helyzeteknél, és ez vonatkozik mind a támadásainkra, mind a védelmünkre. A mmeccseinket néha igazán élvezetes nézni, de hiányzik a gyilkos ösztön. Jól ötvözött csapat a mienk, de néha szeretném látni, hogy egyikünk-másikunk még határozottabban játsszon. Jön egy pár fontos találkozónk, mint a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés, majd idegenben a Freiburg ellen folytatjuk. Nem lesz sok időnk a regenerációra, és még kevésbé az edzésre. Ezt a kevés időt viszont nagyon intenzíven ki kell, hogy használjuk.”

Marco Reus: “Ma nem tudtuk lezárni a játékot. Miután 1-1-re visszajöttünk, az uralmunk alatt tartottuk a találkozót. Visszatekintve túl sok gólszerzési lehetőséget látok, ami eldönthette volna a találkozót, a végén pedig hiányzott is belőlünk a szükséges erő. Sajnálatos módon ez kevés volt a második félidőre. A szurkolóink előtt játszottunk a Südtribünenél, így sokkal nagyobb akaratot kellett volna mutassunk a harmadik gól megszerzése kapcsán. Nyilvánvaló, hogy egy rögzített helyzetből gólt kapni fájó, különösen a mérkőzés azon szakaszában. A Bréma nagyon jól teljesített a második játékrészben, sajnos ez rólunk nem mondható el. Sokkal agresszívebben és bátrabban kell játszanunk, amikor támadunk. A szezon elején nagyon fontos, hogy jól kezdjünk, és ne szakadjunk le az élmezőnytől. Már most kissé hátrányban vagyunk, így nincs kérdés, meg kell nyerjük a találkozóinkat. Ahhoz sem férhet viszont kétség, hogy nyugodtnak kell maradnunk, és a dolgunkra szabad csak koncentrálni.”