Rengeteg futás, kevés szabálytalanság – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2019. Sze. 29. | Klubhírek

A Borussia Dortmund és a Werder Bréma döntetlenje egy nagy iramú, de igazságos meccsen született meg. A BVB 121,2 km-t, a Bréma kereken hárommal többet futott, ez mindkét klub esetében szezonrekord. A Werder 10, a Dortmund csak 8 szabálytalanságot követett el az egész mérkőzés során. A találkozó érdekességei következnek.

Nincs hazai siker a 6. meccsnapon: A Bundesliga hatodik meccsnapja idáig nem hozott hazai győzelmet (két döntetlen és hat idegenbeli siker a mérleg).

Végetért hibátlan hazai rekord: Az idei szezonban először hullajtott hazai pályán pontokat a BVB, ezzel már nincs több hazai pályán hibátlan együttes a ligában.

A gólszerző széria folytatódik: A Borussia Dortmund az elmúlt huszonnyolc hazai bajnokiján rendre betalált, ezzel beérte a klubrekordot. Favre irányítása alatt a Dortmund mind a húsz hazai bajnokiján legalább kétszer vette be ellenfele kapuját.

Marco és Mario: Ez volt az első alkalom, hogy ugyanazon a Bundesliga-találkozón Mario Götze és Marco Reus egyaránt fejjel szerez gólt.

Kedvelt áldozat: Marco Reus megszerezte 120. Bundesliga-találatát – de csupán az ötödik fejjel szerzett gólja volt a tegnapi. Immáron egy szinten áll Vedad Ibiseviccsel és Roland Wohlfarth-tal, és 32. az örökranglistán a Bundesliglában. Mind a négy bajnoki találata idén hazai pályán született. Immáron több gólja van a Bréma ellen, mint bárki másnak, 13-szor vette be 17 fellépésen a  Zöld-Fehérek hálóját.

Mozgatórugó: Mario Götze, aki először volt kezdő az idei szezonban, megszerezte 55. Bundesliga-találatát, és 2019. május 11-e után először szerzett gólt (akkor a Düsseldorf volt az áldozat). Ez volt a hatodik fejjel szerzett. Götze háromszor is kapura lőhetett és mozgatórugója volt a mérkőzésnek.

Éles rotáció: Ez volt idén az első alkalom, hogy Lucien Favre háromnál is többet változtatott kezdőcsapatán két tétmeccs között, a Bréma ellen négy poszton volt változás.