A Slavia jobban futballozott, a Dortmund Hakimi vezetésével mégis nyert

Szerző: | 2019. okt. 03. | Összefoglalók

Zsinórban három döntetlen után tudott ismét mérkőzést nyerni a Borussia Dortmund, de a prágai Slavia egyáltalán nem könnyítette meg a BVB dolgát, sőt.

Bár első blikkre a csoport legkönnyebb ellenfeléhez látogatott a Bajnokok Ligájában Lucien Favre együttese, a Slavia Praha megmutatta, hogy egyáltalán nincs oka senkinek lebecsülni őket. A csehek persze már villantottak a San Siróban, ahol néhány percen múlott, hogy “csak” egy döntetlennel és nem győzelemmel távoztak az Inter otthonából.

A prágaiak legutóbbi 24 mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, ami önmagában is meglehetősen impresszív statisztika, és az már az első percektől kezdve egyértelműen látszott, hogy pokolian nehéz dolga lesz a Dortmundnak is, ha győzelemmel szeretne távozni Csehországból. Lucien Favre dolgát nem könnyítette meg az sem, hogy Paco Alcácer sérülés miatt nem léphetett pályára, és továbbra sem számíthatott a vezetőedző Nico Schulzra.

Pedig nagyon kellett a sikerélmény a fekete-sárgáknak, ugyanis az előző három találkozóján egyaránt úgy ért el döntetlent a csapat, hogy simán nyerhetett is volna, ez pedig egyre komolyabb mentális terhet pakolhatott a vállakra. Azt persze kevesen gondolták a találkozó előtt, hogy ennek ellenére Roman Bürki és Achraf Hakimi lesznek a Dortmund nyerőemberei, mégis így lett.

A csehek már az első félidőben is masszív játékkal rukkoltak elő, a BVB pedig önmagához képest gyengébben futballozott, ennek ellenére a 35. percben a Borussia szerezte meg a vezetést, Achraf Hakimi egy Julian Brandt által lekészített labdát vágott a léc alá. A második félidő első húsz percében a Slavia gyakorlatilag saját térfelére szorította a Dortmundot, bár igazán komoly lehetőségeket nem sikerült kidolgoznia a hazaiaknak, de a találkozó ezen periódusában egyértelműen uralták a játékot és Roman Bürkinek is több fontos védést kellett bemutatnia. A Slavia többször próbálkozott kapura lövéssel többet birtokolták a labdát, a levegőben lógott az egyenlítés.

Ezzel együtt már a második negyvenöt perc elején eldönthette volna a mérkőzés sorsát a BVB, Jadon Sanchónak Julian Brandt adott forintos labdát – a német középpályás a Dortmund egyik legjobbja volt ezen az estén -, az angol szélső teljesen üresen vezethette a prágai kapura a labdát, de az utolsó labdaérintése nem sikerült, hosszan tolta meg a játékszert és így nem tudott túljárni a csehek kapusának eszén.

A 83. percben Achraf Hakimi lezárta a nyitott kérdéseket, ismét Brandt tálalt elé, a marokkói szélső védő pedig éles szögből vette be a Slavia kapuját. Hakimi először volt eredményes a Bajnokok Ligájában – rögtön kétszer -, ezzel pedig nagyon fontos három pontot gyűjtött be a csapat a BL-ben. A csoport másik mérkőzésén a Barcelona hátrányból fordítva 2-1-re győzte le az Intert, így az olaszoknak szinte élet-halál kérdése lesz a következő, Inter-Dortmund találkozó.