Reus: “… aligha lepődhettünk meg ezen” – a mérkőzés reakciói

Szerző: | 2019. okt. 06. | Kategorizálatlan

A 2-2-es döntetlen a Freiburg ellen azt eredményezte, hogy a Dortmund csak egy pontot vitt haza, amit Marco Reus túl kevésnek ítélt meg. Sebastian Kehl szerint az az elhullajtott két pont hatalmas löketet adott volna a csapatnak a tabellán. A mérkőzés reakciói következnek.

Mats Hummels: “Nagyon frusztráltak vagyunk. Az elmúlt két idegenbeli mérkőzésünkön egyaránt 2-2 pontot dobtunk el öngólok miatt. Amíg a Freiburg nem egyenlített ki 1-1-re, egy szimpla lövésük sem volt. Ezzel a tudattal visszanézve különösen balszerencsés, hogy 2-2-re zártunk, még akkor is, ha a mi teljesítményünk sem volt kimagasló. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell. Most valamennyiünk elutazik a nemzeti válogatottjával, de a szünet után csak a győzelmet preferáljuk.  Az egyetlen pozitívum, hogy egyik csapat sem húzott el ma igazán, még mindig közel vagyunk egy nagyon szoros tabellán.”

Marco Reus: “A 2-2 nagyon keserű. Ez tükrözi a játékunkat, és a tényt, hogy nem teljesítünk meggyőzően. Aligha lepődhetünk meg azon, hogy csak egy ponttal térünk haza, ami nagyon kevés. A továbblépés nem ad annyi magabiztosságot nekünk, amennyit általában szokott. Remélem, hogy a válogatott szünet jót tesz nekünk, és kiüríti a fejeket, így a szezon következő fázisába frissen és megújulva léphetünk át. Gyorsan jönnek a következő fordulók, és kemények lesznek: késznek kell lennünk, és másképp kell reagáljunk, különösen ha megszerezzük a vezetést.”

Sebastian Kehl: “Egyértelműen csalódottak vagyunk, hogy újabb mérkőzést adtunk el a végén, olyan teljesítményt nyúlva, ami távol áll a legjobbunktól, ez elől nincs menekvés. Sokkal jobban éreznénk magunkat, ha elvisszük azt a két pontot is, mivel hatalmas lendületet nyertünk volna a tabellán, ha ezek a pontok is a nevünk mellett szerepelnének, a nyugodtság érzetét eredményezte volna. Jelen pillanatban azonban nem tartunk itt. Keményen dolgozunk, és fejlődnünk kell, még mindig elég szoros a tabella. Az a tény, hogy az SC Freiburg mindennel nekünk támadt és rohamozott, nem érhetett bennünket meglepetésként. Ezután persze nekünk arra kellett volna figyelnünk, hogy megakadályozzuk az íveléseket, belemenjünk a párharcokba, és együtt védekezzünk, ezt egy-két szituációban jobban kivitelezhettük volna.”