Reus: Egy irányba kell húzzon a szívünk, és látszódnia kell az akaratunknak, hogy győzhessünk

Szerző: | 2019. okt. 28. | Beharangozó

A két Borussia (a Dortmund és a Mönchengladbach) már százhúzszor nézett farkasszemet egymással. Ezen a hosszú úton azonban csupán kétszer találkoztak eddig egymással a Német Kupában. Szerda este harmadik alkalommal fog a két német óriás csatát vívni egymással, és először fordul elő, hogy a Dortmund lesz hazai környezetben.

Valahányszor a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach találkozott egymással a Német Kupában, az mindig a második kör volt, és mindig október vége felé. 1986-ban október 24-én, 2003-ban pedig október 29-én mérkőztek meg a felek, és mindkét alkalommal a Mönchengladbach volt otthon, melyet ki is használva továbbjutottak győzelemmel. 1986-ban 6-1-re győztek Bökelbergstadionban, 2003-ban pedig 2-1 lett a vége az új Nordpark Stadionban. 2019-ben október 30-ra esik a párharc, de egy dolog biztosan változik: ezúttal a BVB lesz a vendéglátó.

Tizenegy nap telt el csupán a két együttes legutóbbi küzdelme között, akkor Reus góljával 1-0-ra a Sárga-Feketék nyertek. Ezután a győzelem után azonban csak szenvedett a csapat, előbb az Internazionale ellen kaptak ki 2-0-ra a Bajnokok Ligájában, majd Gelsenkirchenben a Schalke elleni Revierderby zárult 0-0-ás döntetlennel. A csapatkapitány úgy nyilatkozott, hogy a csapat görcsös, és nem természetes a játéka, valamint a sportigazgató Michael Zorc is megerősítette, hogy nincs meg az az áramlás a technikában, ami jellemzi a csapatot, és körülményessé vált a játszott játék.

“Rengeteg önvizsgálatot végzünk jelenleg, nem vagyunk elégedettek a teljesítményünkkel. Igazán meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek, különösen a futball szemszögéből.” – ez a mondat Reus szájából hangzott el a sajtótájékoztatón, Zorc pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy fokozni kell a teljesítményt, mert ez a játék nem elég jó ahhoz, hogy eredményt lehessen elérni vele, és hogy szerdán eldől, miképp változik a játék képe.

A közelmúlt a Sárga-Feketék számára lehet biztatóbb, hiszen legutóbbi kilenc párharcát rendre megnyerte az alsó-rajnaiakkal szemben, ami a leghosszabb szériájuk valamennyi klubot figyelembe véve. Reus a szurkolókhoz is szólt, hogy tegyék bele a maguk részét is szerda este: “Össze kell tartanunk, különösen az ilyen helyzetekben. Mindig is ez jelentette a klub legnagyobb erősségét, és lendített át a nehézségeken, bízunk benne, hogy ez újfent segíteni fog. Senki sem várja, hogy egyszerű dolgunk lesz, senki sem gondolja közülünk, hogy csak úgy átsétálunk a ligán így, hogy ennyi erős csapat van.”

Ötödik helyen áll a bajnokságban a Dortmund, és a legjobb 16 közé jutás a tét a Német Kupában. “Ki kell másszunk ebből a mostani helyzetből, amiben vagyunk, amit krízisnek még nem hívnék, ezt pedig kemény munkával, és gyümölcsének élvezetével tudunk teljesíteni. Vissza fogunk térni ebből, és megtaláljuk újra a ritmusunkat, még akkor is, ha jelenleg ettől messze állunk.” – mondta Reus a forma kapcsán, majd a szerda előtti mérkőzés kapcsán egy utolsó gondolatot is megfogalmazott: “Egy irányba kell húzzon a szívünk, és látszódnia kell az akaratunknak, hogy győzhessünk.”