Nálunk a hazai pálya előnye, ezt érvényesítenünk is kell – Zorc

Szerző: | 2019. okt. 29. | Beharangozó

Ha a Borussia Dortmund el kívánja érni célját azzal, hogy bejut a legjobb 16 közé a Német Kupában, úgy le kell győzniük a bajnoki listavezető Borussia Mönchengladbachot. Ha ez sikerül, akkor elmondhatják magukról, hogy 11 mérkőzés alatt 10-szer is legyőzték ellenfelüket.

A Bundesligában 11 napja találkoztak, akkor egy szoros, kemény küzdelmekkel tarkított hazai bajnokin győztek 1-0-ra a Sárga-Feketék. A feladat adott és ugyanaz, csupán a bajnoki kiírás változott, de ami bizakodásra adhat okot, hogy mielőtt februárban 11-es párbajban alulmaradtak a Werder Brémával szemben a Signal Iduna Parkban, addig nyolc egymást követő kupameccset megnyertek hazai közönség előtt.

“Nálunk a hazai pálya előnye, ezt érvényesítenünk is kell. Ha ez nem sikerül, nem lesz még egy lehetőségünk javítani.” – mondta a sajtótájékoztatóan a sportigazgató, Michael Zorc, akitől Favre vette át a szót: “Minden ellenfelünket tiszteljük, de nem félünk egyiküktől sem. Okosnak kell lennünk – a Gladbach remek formában van jelenleg, és jól is tudják kezelni ezt.”

A derbi óta eltelt napokban a csapat azon dolgozott, hogy figyelmen kívül tudja hagyni a rá nehezedő nyomást, és ezt saját előnyére használja fel. “Gyorsabbnak kell lennünk, és sokkal hatékonyabban kell játszanunk, hogy elkerüljük az ellenfél nyomását, illetve a befejezéseink is javításra szorulnak” – mondta Favre.

A svájci tréner továbbra is  Paco Alcácer és Marcel Schmelzer nélkül kell, hogy tervezzen, valamint Roman Bürki is kérdéses maradt. “Jobban van, sokkal jobban, meglátjuk, hogy alakul” – mondta Favre a hálóőr kapcsán, aki betegség miatt hagyta ki a hétvégi találkozót. Mind Bürki, mind pedig Hitz is védett október 19-én a Gladbach ellen, és mindkettejüknek kulcsszerepe volt abban, hogy a csapat kapott gól nélkül lehozta a találkozót.

A statisztikák a Dortmund számára kedvezőek, de ugyanez a Gladbachról nem mondható el, akik tavaly ezen fordulóban hazai pályán kaptak ki 5 -0-ra a Leverkusen ellen, kilencedik alkalommal ebben az évszázadban. Holnap javíthatnak – de bízunk abban, hogy Favre legénysége ezúttal is veszi az akadályt ellenük.