Brandt: az ilyen győzelmek, mint ez is, összehozzák a csapatot

Szerző: | 2019. okt. 31. | Nyilatkozatok

Hátrányból fordítva sikerült legyőznie a Borussia Mönchengladbachot a BVB-nek a Német Kupában, ezzel a fekete-sárgák bejutottak a legjobb tizenhat közé. A lefújást követően a találkozó legjobbja, Julian Brandt, valamint Lucien Favre vezetőedző és Lukasz Piszczek értékelt.

Lucien Favre: A játékosaim ma megmutatták, hogy képesek nagyon-nagyon jól teljesíteni. Sikerült megfordítanunk a mérkőzést, ez pedig különösen fontos volt számunkra, hiszen szerettünk volna a legjobb tizenhat közé jutni. Az teljesen világos volt, hogy nehéz találkozó lesz, hiszen a Bundesliga éllovasa ellen kellett futballoznunk. A teljesítményünk rendben volt ezen az estén, de persze még mindig van pár apróság, amiben fejlődnünk kell.

Julian Brandt: Azt hiszem a találkozó végén mindent jól csináltunk. Voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor kissé tutyimutyi módon futballoztunk, a Mönchengladbach gólja éppen egy ilyen szakaszban született meg. Sok mindent megélt már a Signal Iduna Park közönsége, és mindenki tisztában volt azzal, hogy meg fogjuk tudni fordítani a meccset. Minél több ilyen sikerre van szükségünk, hogy önbizalmat szerezzünk, különösen az elmúlt hetek után. Az ilyen győzelmek, mint a mai is, összehozzák a csapatot, nagyon jót tesznek nekünk. Folytatnunk kell a munkát és újra hinnünk kell magunkban.

Lukasz Piszczek: A második félidőben nem hagytuk a ‘Gladbachot helyzeteket kialakítani, tulajdonképpen csak egyszer sikerült feltörniük a védelmünket, méghozzá a góljuknál. Ezt követően megmutatta a csapat az erejét. Örülök Julian ma esti teljesítményének, hiszen ő egy remek futballista és végre kifizetődtek az erőfeszítései a két góljának köszönhetően. Örülünk a sikernek, de azt is tudjuk, sok mindent kell még tennünk azért, hogy fejlődjünk.