Tizedik egymást követő győzelem, tizedik hátrányból fordítás a Mönchengladbach ellen

Szerző: | 2019. nov. 01. | Klubhírek

A Dortmund nézettségi rekordot döntött a Német Kupában a legjobb 16 közé való jutás során. A Sárga-Feketék 2-1-re győzték le a Mönchengladbachot 79.800 néző előtt, ami a második fordulók valaha volt legnagyobb nézői száma a Kupában. A mérkőzés érdekességei következnek.

Győzelmi sorozat: Ez volt a 10. egymás utáni győzelme a BVB-nak a Gladbach-kal szemben, akik a kupameccs előtt 11 nappal a bajnokságban is győzni tudtak 1-0-ra.

Dominancia: A BVB több, mint kétszer annyi kapuralövést mutatott be, mint ellenfele, 14-6-nál állt meg végül a mutató. A labdát 52%-ban birtokolta a hazai csapat, és a sikeres passzok tekintetében is eredményesebb volt (84%-82%), viszont szerelésekben a vendégek voltak hatékonyabbak (55%).

Dupla: Julian Brandt második és harmadik gólját jegyezte BVB mezben, első alkalommal tudott duplázni, és a két gól között három perc sem telt el. Legutóbb 2019. február 8-án tudott duplázni, amikor a Leverkusen 5-1-re győzte le a Mainzot.

Fordítás: A Dortmund a Gladbach ellen nyert legtöbbször úgy mérkőzést, hogy 1-0-ás hátrányba került. Korábban kilencszer fordítottak a bajnokságban ellenük, a mostani kupameccsel ez a szám 10-re duzzadt.

Rekordközönség: Az előző rekordot is a Dortmund tartotta 79.037 nézővel (Union Berlin ellen, 2018 októberében), de most 79.800-ra nőtt az új rekord.

Veretlenség: Marwin Hitz továbbra is veretlen a Dortmund meccsein, ahol játszott, így már 10 tétmeccsnél jár, ez kilenc győzelmet és egy döntetlent jelent.

Legjobb 16: A Sárga-Feketék kilenc egymást követő idény óta eljutottak a legjobb 16 közé. A legutolsó, második körös vereségük 2010-ben esett meg, akkor büntetőkkel az Offenbach jutott tovább.